“TEDBİRLERE UYALIM BAŞA DÖNMEYELİM”

GÜNDEM 5.03.2021 13:16:10 0
“TEDBİRLERE UYALIM BAŞA DÖNMEYELİM”

AESOB Mart Ayı Yönetim ve Denetim Kurulu Toplantısı’na katılan Başkan Şahin, esnafa şu sözlerle uyarıda bulundu: “Son bir yıl içinde koronavirüsün esnafa yaşattığı zararı yeninden yaşamak istemiyoruz. Tedbirlere uyalım, başa dönmeyelim.”

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Mart Ayı Yönetim ve Denetim Kurulu Toplantısı yapıladı. Antalya’da AESOB binasında dün yapılan toplantıya Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin de katıldı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere başkanlığında yapılan toplantıda, birlik çalışmaları ve esnafın içinde bulunduğu son durum ele alındı. AESOB Başkanı Dere, şubat ayı içinde Antalya ve ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde alınan notları AESOB yönetiminde bulunan isimlerle paylaştı. Dere ve birlik yönetimi, esnafın sorunlarına çözüm aradı. Yeni normalleşme kararlarının masaya yatırıldığı toplantıda, esnafların kuralara sıkı şekilde uyması gerektiğine dikkat çekildi.

 

“TEDBİRLERE UYALIM BAŞA DÖNMEYELİM”

 

Yapılan toplantının ardından gazetemize konuşan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin esnaflara tedbir uyarısında bulundu. Koronavirüsün esnafa ve ekonomiye büyük zarar verdiğini söyleyen Şahin, “Bugün (Dün) birlik toplantımızı Antalya’da yaptık. Toplantımızda, birlik çalışmaları ve esnafın içinde bulunduğu son durumu hakkında konuştuk. Yeni normalleşe sürecinde iş yerleri kapalı olan birçok esnafımız yeninden kepenk açtı. Antalya ile birlikte Gazipaşa’mız da yüksek riskli bölge arasında bulunuyor. Bir yıldır devam eden pandemi koşulları, esnafımıza ve ekonomimize büyük zarar verdi. Yeni normalleşme sürecinde yapılması gerekenler, uyulması gereken tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Aynı günlere yeniden dönmemek için bizim ve esnaflarımızın tedbirlere sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor. Biz esnaf temsilcileri olarak, esnafların tedbirlere uymasına öncülük edeceğiz. Son bir yıl içinde koronavirüsün esnafa yaşattığı zararı yeninden yaşamak istemiyoruz. Tedbirlere uyalım, başa dönmeyelim” dedi.

 

“TURUNCU ALARMDAYIZ”

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adlıhan Dere de esnaflara uyardı. Antalya genelinde turuncu alarm uygulandığını dile getiren Dere, “Turuncu Alarmdayız! Normalleşme kararları kapsamında yeniden müşteri kabulüne başlayan lokanta, restoran ve kafe sahibi esnafımız gerekli önlemleri alarak, belirlenen saatlerde iş yerlerine müşteri alıp, gece 24.00’e kadar paket servis yapabilecektir. Esnafımızla birlikte tedbirlere uyarak riski en aza indireceğiz” şeklinde konuştu.