Tarih: 03.03.2021 13:04

DOĞALGAZI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur doğalgaz boru hattı projesi ile ilgili açıklama yaptı. Gazipaşa Belediye Meclisi’nde projenin yatırım planına dahil edilmesi için karar alındığını hatırlatan Başkan Yılmaz, şu anda ana hat ihalesinin gerçekleştiğini kaydetti. İlçeye doğal gaz gelmesini istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, doğalgazın büyük bir rahatlık olduğunu söyledi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’DE DE ONAYLANDI”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Şu an yapılan ihale Antalya’dan başlayıp Anamur’a kadar giden ana hat ihalesi. Bunu bir otoban gibi düşünün. Şu anda ana hattı ihale ettiler. Daha sonra toplanan hatlardan ilçelere dağıtım yapılacak. Ardından ayrı bir ihale daha olacak. Henüz Gazipaşa ile ilgili yapılmış bir ihale yok. 5 yıl içerisinde buranın planı alınacağı, Anamur’a kadar ana hattın yapılacağı daha sonra ilçeler içerisinde dağıtım yapılacağı söyleniliyor. Bizde yatırım planına alınması için meclis kararı almıştık. Büyükşehir’de de onaylandı. Dört gözle bekliyoruz” dedi.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”

 

Doğalgaz geldiği zaman cadde ve sokakların yeniden kazılacağını söyleyen Yılmaz, “Doğalgaz geldiği zaman bütün caddeler sokaklar yeniden kazılacak. Bu yüzden Gazipaşa’da sıcak asfalta gerek yok diyorum. Daha altyapı hizmetleri bitmeden yapılan sıcak asfaltın ömrü bir ya da 2 gün olur. İstiyorum ki biran önce doğalgaz gelsin, kazılacak yerler kazılsın. Bizim kanalizasyonumuz, içme suyumuz, Telekom hatlarımız, fiber kablolar hepsi yer altına alınsın, bizde üst yapıyı ona göre yapalım. O nedenle bende dört gözle bekliyorum. Doğalgazın rahatlığını yaşamış birisiyim. Geldiği zaman hava kirliliği olmayacaktır, evinizin dört köşesi eşit şekilde ısınacaktır. Mutfaktaki tüp gideriniz ayda 2 ise yarım tüp bedelinde masrafınız azalacaktır. İlk başta belki kurulum masrafları olacaktır ama bu büyük bir rahatlıktır. Biran önce gelmesini istiyoruz. Gelirse de belediye olarak bize düşen neyse yaparız” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —