Tarih: 02.03.2021 12:25

EFSANE BAŞKAN DEVAM EDECEK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, 2001 yılında esnafa kredi veremeyen ve borç batağında bulunan kooperatifi devralıp, Türkiye’nin en çok kredi veren kooperatifi haline getiren Başkan Şahin,  yeni dönemde göreve devam etmek istediğini dile getirdi.

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi,24 Mart 2021 Çarşamba günü saat 10.00’da Gazipaşa Fuar Alanı’nda Olağan Genel Kurul Toplantısı yapacak. Toplantı öncesi Gazipaşa esnafına seslenen kooperatifin efsane başkanı Mustafa Şahin, esnafın desteğiyle görevinin başında olduğunu ve esnaflardan gelen sese kulak vererek göreve devam etmek istediğini dile getirdi. 2001 yılında esnafa kredi veremeyen ve borç batağında bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni devralan Şahin, aradan geçen zamanda kooperatifi şaha kaldırdı. Kasasında kuruş bulunmayan kooperatifi, Türkiye’nin en çok kredi veren kooperatifi haline getiren Kooperatif Başkanı Mustafa Şahin,  yeni dönemde göreve devam etmek istediğini dile getirdi.

 

“ESNAFA TOPLANTI DAVETİ”

 

Gazipaşa esnafını, kongreye katılıp kendisine destek vermeye davet eden Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin değerli üyeleri! 24.03.2021 tarihinde Gazipaşa Fuar Alanı’nda yapacağımız Olağan Genel Kurulumuza mutlaka katılmanızı, önümüzdeki 3 yılda sizlerin menfaati için alacağımız önemli kararlara destek vermenizi bekleriz” dedi.

 

“ESNAFIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BİR SERVET HAZIRLADIK”

 

Gazipaşa’da, 2001 yılında binlerce liralık borçla devralınan kooperatifi, 6 milyona yeni bina yapan, esnafın geleceğine servet kazandıran bir kooperatife dönüştürüldüğünü dile getiren Şahin, “Değerli esnaf arkadaşlarım! 2001 yılında kuruş parası kalmamış o günün şartlarında 400 milyar borçla devraldığımız, esnafa kredi veremediğimiz, 2002 yılının 6’ıncı ayında yani bir buçuk yıl sonra yeniden kredi vermeye başladığımız, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimiz bünyesinde kurmuş olduğumuz yardımlaşma fonu, esnafımızı ayakta tutarken çıkarılan bir kanunla fon kapandı. Fonda biriktirdiğimiz 6 milyon parayla şimdiki binamızı yaparak esnafımızın geleceği için bir servet hazırladık.

 

“ESNAFIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

 

Tabi bu arada esnaflarımıza yardım yapabilmek adına Kooperatife ESSAN EKK şirketini kurduk. Bu şirkete esnaflarımızdan hiçbir katkı almadık. Sadece kira gelirlerinden, salon gelirlerinden toplanan paralardan, pandemi nedeniyle işi zarar gören, kaza yapan, dükkanı kapalı olan, ağır hastalığı olan ve geçici sağlık sorunları olan (ayağı kırılan, kolu kırılan) toplamda 212 esnafımıza 182 bin 500 TL yardım yaptık. Şirket güçlü olsaydı bütün esnaflarımıza yardım yapacaktık. Biliyorsunuz daha önceki dönemlerde esnaflarımıza 200 bin TL geri dönüşümsüz yardımlar yaptık. Esnaflarımız şunu da bilmeli. Benim bildiğim kadarıyla kooperatifimiz, Türkiye de pandemi nedeniyle veya başına bir iş geldiği zaman esnafına yardım yapan tek kuruluştur” ifadelerini kullandı.

 

“SİZLERİN DESTEĞİ İLE GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

 

İlçe esnafının verdiği destekle görevinin başında olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Gazipaşa’nın değerli esnafları! Kanun gereği toplantılar 3 yılda bir yapıldığından 24 Mart 2021 Çarşamba günü saat 10.00’da Gazipaşa Fuar Alanı’nda yapacağımız toplantımıza mutlaka katılmanızı, sizler adına alınacak önemli kararlara destek olmanızı rica ediyorum. Değerli esnaflarımız! Sağda solda benim hakkımda laf üretenler oluyor. Ben sizlerin desteği ile görevimin başındayım. Sizlerden gelen sese kulak vererek göreve devam etmek istiyorum. Takdir Gazipaşa esnafımızındır. Tüm esnafımıza saygılarımı bildiririm” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —