Tarih: 02.03.2021 12:21

“OSMANLI KASABASI DEĞİLİZ”

Facebook Twitter Linked-in

Havalimanı Kavşağı’na Atatürk, Gazipaşa ve havalimanını anımsatan bir figür koyulmasının daha doğru olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz,  “Tuğrayı düşündüğünüz bir yer varsa taşırız. Biz Osmanlı kasabası değiliz” dedi.

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumu dün gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da başlayan toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlık yaptı. Toplantıya CHP’li Zafer Tan ve Barış Sarıtaş, AK Partili İbrahim Tuncer ile MHP’li Adem Uludağ katılmadı. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi içkili bölge tespiti oldu. Öte yandan meclis sonunda havalimanı kavşağından kaldırılan Osmanlı tuğrası figürlü saatin akıbetiyle ilgili tartışma yaşandı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve parti sözcülerinin konuşmalarının ardından gündem dışı konular oylanarak gündeme alındı. Gazipaşa Belediye Meclisi’nde,  İstiklal Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi 2. Sokak No 1/20 sayılı adreste faaliyet gösteren Atlantik Restoran’ın içki ruhsatıyla ilgili talebi görüşüldü. Mecliste tartışmalara neden olan gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Böylelikle Rasih Kaplan Caddesi üzerinde yer alan Bilgiç Tarım ile Tuncerler Eczanesi arasındaki alan içkili bölge olarak kabul edildi.

 

İçkili bölge tespiti ile ilgili görüş bildirmek üzere hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda, “Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün 29.12.2020 tarih ve 8788 sayılı içkili bölge tespiti ile ilgili yazısı ve ekleri görüşülmüş olup, talebin kişisel bazında istenmiş olduğu ve içkili yer bölgesinin ada bazında yapılacağından ilerleyen zamanlarda ada içindeki değişik dükkânlarda farklı amaçlarla kullanılabilecek içkili mekanların açılmasına olanak sağlayacağı gerekçesiyle Serkan Özkurt, Ali İhsan Yılmaz’ın ret oyuna karşın talebin kabulü komisyonca oyçokluğu ile kabul edildi” ifadeleri yer aldı.

 

CHP RET OYU KULLANDI

 

Konuyla ilgisi söz alan CHP Sözcüsü Ulaş Özgen,  “Gazipaşa’mızda daha önce barlar sokağı olarak bilinen bir sokağımız vardı. Burada kavga eksik olmazdı, ölüm olayları meydana gelmişti. Yıllarca uğraştıktan sonra bu beladan kurtulabildik. Gazipaşa’mızın coğrafi olarak merkezi kısmı çok küçük bir alan. Şuan talep edilen kısım merkezde belediyemizin dibinde bir yer. Buraya bu talebin kabul edilmesi halinde merkezin her yeri tabir yerindeyse mantar gibi içkili meyhane, gazino, müzikhol gibi bir sürü yer oluşacak. Gazipaşa’mızın huzuru sükûneti özellikle merkezde bozulacaktır. Bu halk arasında ciddi bir rahatsızlığa yol açabilir. Biz CHP grubu olarak bu vebalin altına girmek istemiyoruz.  Burada verilecek bir izin yarın iki gün sonra belediye başkanına, zabıtaya ruhsat talepleri olarak gelecek ve onlarca bu tarz mekanların açılmasına sebep olacaktır. Gazipaşa’da hâlihazırda yerlerin bu şekilde işletildiğini tüm kamuoyu biliyor. Şu an bu önergeyi kabul etmek CHP grubu olarak bizce Gazipaşa’ya ihanettir. Biz bu vebalin altına girmek istemiyoruz” dedi.

 

“BU SIKINTIYA GİRMEYİZ”

 

İYİ Partili Mehmet Yüksel, “Komisyon raporu doğrultusunda oylanmasını talep ediyoruz.  Bu oylayacağımız konuyla ilgili karar mercinin birisi de Emniyet Müdürlüğü’dür. Emniyet Müdürlüğü bu konuyla ilgili çalışmayı yapmış. Emniyet Müdürlüğü’nün olumlu görüşü üzerine biz bu konuyu oylayacağız. Daha sonraki süreçte de işletmelerin açılmasıyla ilgili yetki Gazipaşa Belediyesi’nde ve Zabıta Müdürlüğü’ndedir. Daha sonraki süreçte böyle bir şey olacaksa, Gazipaşa Belediyesi ve Zabıta Müdürlüğü gerekli izni vermez, bu sıkıntıya girmeyiz”  diye konuştu.

 

ÇAĞLAYAN’DAN CHP’YE TEŞEKKÜR

 

Ak Partili Şevki Çağlayan ise,  “CHP’den böyle bir şey duymak çok güzel. Köprünün oralarda barlar, pavyonlar hep bu dönemlerde açılmıştır. CHP grubuna böyle bir karar aldığı için teşekkür ediyorum. Arkadaşlar kendi vicdanları ile oy kullanacaklardır” dedi.

 

MHP Avni Atay, “Komisyon üyemizin verdiği kararın arkasındayız. Komisyon raporu doğrultusunda oy kullanacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Belediye Başkanı Yılmaz, söz konusu adanın içkili bölge olarak kabul edilmesi meclisin oylarına sundu. Komisyon raporu oyçokluğu ile içkili bölge kabul edildi.

 

OSMANLI KASABASI DEĞİLİZ

 

Meclis sonunda söz alan AK Partili Şevki Çağlayan, havalimanı kavşağından kaldırılan Osmanlı tuğrası figürlü saatin akıbetini sordu. Başkan Yılmaz, “Gazipaşa’da neler görmek istiyorsunuz konusunda bir toplantı yaptık. Havalimanı kavşağında tuğra görmek istiyorum diyen çıkmadı. Çoğunluk başka şeyler görmek istiyor. Havalimanı kavşağı olduğu için ve Gazipaşa isminin Atatürk tarafından verildiği için Atatürk’ü, havalimanını, Gazipaşa’yı anımsatan görsel olsun istendi. Görüş o şekilde. Çalışmalarımız devam ediyor. Nasıl bir görsel olacağı konusunda karar vermiş değiliz. Sizlerin de görüşüne açığız. Tuğrayı düşündüğünüz, istediğiniz bir yer varsa oraya taşırız. Başkan olarak benim görüşüm, biz Osmanlı kasabası değiliz. Saygımız sonsuz, atalarımızdır. Fakat Gazipaşa Osmanlı döneminde kurulmuş ya da Osmanlı eserlerinin bulunduğu bir kasaba değildir. Cumhuriyet döneminde kurulmuş bir ilçedir. İsmini Atatürk vermiştir. Dolayısıyla Atatürk, Gazipaşa ve havalimanı olarak bir şeyler düşünülmesi daha uygun olur diye düşünüyorum” dedi.

 

OLAYI KIYASLAMAYA GÖTÜRMEYİN

 

AK Partili Mehmet Ali Kalaycı, “Başkanım bu alışkanlık haline gelirse, sizden sonrakiler de orayı değiştirecek. Yazboz tahtası gibi olacak. Yani sizden önce kurulan görseller var hiç kimse dokunmadı, sizi niye rahtsız ediyor anlamadım” dedi.

 

Başkan Yılmaz ise, “Koyarken kime sordunuz, ben kaldırırken niye sorayım? Önceki başkan koyarken kime sormuş? Kafasına göre koymuş. Bende kaldırıyorum, başka bir şey koyacağım. Bu kadar basit. Gelen kaldırsın başka bir şey koysun, napayım.  Ben yine de bu kişin uzmanı kişileri çağırmışım burada ne görmek istiyorsunuz diye sormuşum. Tuğranın hiç sanatsal değeri de yok. Bizim atalarımızın, padişahların kullandığı bir mühür.  Olayı Cumhuriyet ve Osmanlıyı kıyaslamaya yönlendirmeyin. Onlar da bizim atalarımız. Başka bir şey istiyorsanız onu da koyabiliriz.  Sizlerin de görüşü bizim için önemli. Bu tip görsellere siyasi anlam verdiğiniz zaman çok da güzel olsa bir kesim kabul ediyor bir kesim kabul etmiyor” diye konuştu.

 

“KAMUOYUNA MESAJ VERMEK İSTEDİNİZ”

 

Ak Partili Mustafa Uysal, “Bakıma göndereceğim, bakım yapılacağı için söktük’ dediniz. Başkanım keşke başında söyleseydiniz, bilseydik” dedi.

 

Başkan Yılmaz da, “Siz itiraz ettiğiniz için istemiyorum. Biz daha bir şey yapmadan ‘Tuğramız nerede’ demeye başladınız. Kamuoyuna mesaj vermek istediğiniz için gelip benimle konuşmadınız. Açık açık söylüyorum, istemiyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —