HAYVANLARA OTLAK YASAĞI

GÜNCEL 2.03.2021 12:18:34 0
HAYVANLARA OTLAK YASAĞI

GAZİPAŞA’YA bağlı Çile, Çimenbağ ve Akoluk mahallelerindeki gençleştirme sahası olan bölgelerde her türlü hayvan otlatılması yasaklandı. Belirlenen mıntıkalarda hayvan otlatanlara Orman Kanununa Muhalefet suçundan kanuni işlem yapılacak.

 

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan Çimenbağ, Akoluk, İlimuğar, Çile, Doğanca-Karaketir, Çamalanı,  Tozlu, Tekemeydanı, Hanburnu, Akpiladan’ın gençleştirme sahası olması nedeniyle her türlü hayvan otlatılması yasaklandı. Bu mıntıkalarda hayvan otlatanlara Orman Kanununa muhalefet suçundan kanuni işlem uygulanacak. Öte yandan 115 nolu bölmede bulunan Bozkaya, 132 nolu bölmede bulunan Çerkezkaya, 101 nolu bölmede bulunan Doğanca, 20 nolu bölmede bulunan Akoluk ve 55 nolu bölmede bulunan Çimenbağ yangın havuzlarına ne maksatla olursa olsun girmek yasaklandı. 

 

Çile Mahallesi Muhtarı Nihat Gürkan, mahalle sakinlerini otlatma yasağı ve yangın havuzları konusunda uyardı. Muhtar Gürkan, “Doğanca Şefliği sırları içersindeki mahallemizde bulunan tensil sahalarında bulunan gençleştirme sahalarında her türlü hayvan otlatmak yasaktır. Ayrıca aynı sınırlarda bulunan yangın havuzlarına girmek yasak ve tehlikelidir. Can güvenliği açısından belirlenen kurallara uymak önemlidir” dedi.