GÖZLER KABİNEDE

GÜNDEM 1.03.2021 11:49:11 0
GÖZLER KABİNEDE

Gazipaşa’da uygulanacak normalleşme kararları bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak kararlar dört gözle beklenirken, Antalya ve ilçelerinin normalleşme sürecine geçip geçmeyeceği merak konusu oldu.

 

Ülkemizde ve bazı illerde normalleşme adımlarının atılıp atılmayacağı bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nda netlik kazanacak. Beştepe’de öğleden sonra yapılacak toplantının arından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından normalleşme adımları açıklanacak. İllerdeki vaka sayılarına göre salgına yönelik tedbirlerin esnetilmesi beklenirken, kafe ve restoranlar, okulların son durumu, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının akıbeti bu toplantıdan sonra belli olacak.

 

Toplantının ardından bazı illerde tüm kısıtlamaların kademe kademe kaldırılması beklenirken, vaka riskinin devam ettiği illerde riskin durumuna göre karar verilecek. Ayrıca iller için ayrı ayrı risk haritası oluşturulacak. Düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu ve çok yüksek riskli iller kırmızı ile gösterilecek.

 

YASAKLAR KABİNE TOPLANTISI’NA KADAR DEVAM EDECEK

 

Geçtiğimiz günlerde alınan kararla Gazipaşa’da, tüm okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi, sınavların okullarda yapılaması kararlaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı 26 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde yayımladığı genelge ile tüm yasakların bugün yapılacak Kabine Toplantısı’na kadar devam etmesini yönünde karar aldı. Bugün açılması planlanan okulların durumu yapılacak toplantının ardından netlik kazanacak. 81 il valiliklerine gönderilen genelgenin ardından Antalya Valiliği tarafından 1 Mart kademeli normalleşme süreci hakkında açıklama yapıldı.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

 

“Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir.

 

İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti.  Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır.”


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27