SERVİSÇİLERE MÜJDE

GÜNDEM 26.02.2021 02:48:54 0
SERVİSÇİLERE MÜJDE

ANTALYA’DA, C plakası olmayan araçların servis yapmamasına ilişkin 2017 yılında alınan karar, yapılan tebliğ ile uygulamaya konuldu. UKOME tarafından geçtiğimiz günlerde alınan kararlar ilçelere tebliğ edildi.

 

Gazipaşa ve Antalya genelinde 2017 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME tarafından alınan karar ile C Plakası olmayan araçların otel, işyeri ve okullara servis yapması yasaklanmıştı. 4 yıldır resmi olarak uygulamaya konulmayan karar geçtiğimiz günlerde uygulamaya alınarak dün itibariyle esnaf odalarına tebliğ edildi. Alınan müjdeli haber, pandemi sürecinde zor zamanlar geçiren Gazipaşalı servisçilerin yüzünü güldürdü. Konuyla ilgili ilk bilgiyi veren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, 4 yıldır verilen mücadelenin ardından D2 yetki belgeli araçların artık personel servisi yapamayacaklarını dile getirdi.

 

“SERVİSÇİ ESNAFLARIMIZA HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

 

Alınan kararın servisçi esnaflarına hayırlı olmasını dileyen Dere, “D2 yetki belgeli araçların personel servisi yapmalarının engellenmesi konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonuç vermiştir. Büyükşehir Belediyesi UKOME Başkanlığı ilgili yazısı Odalarımıza gönderilmiştir. Bundan sonra C plakalı servisler ve özmal aracı olanlar personel taşımacılığı yapabilecektir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Cansel Çevikol Tuncer ve UKOME Daire Başkanımız Nurettin Tonguç'a servisçi esnafımıza vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyorum. Servisçi esnaflarımıza hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

JANDARMA VE EMNİYETTEN DENETİM İSTEĞİ

 

Öte yandan, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'ı ziyaret eden Başkan Dere, D2 yetki belgeli araçların personel servisi yapmalarının engellenmesi için denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti. Dere, “Antalya İl Jandarma Komutanımız Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve Antalya İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Murat Ulucan'ı ziyaret ederek D2 yetki belgeli araçların personel servisi yapmalarının engellenmesi ve gerekli denetimlerin yapılması taleplerimizi de aktardık” dedi.

 

“ŞAHİN, SERVİSÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Konuyla ilgili 4 yıldır mücadele eden Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı ve Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “Artık C plakasız araçlar servis işi yapamayacaklar. Bize gelen tebliğe göre D2 yetki belgesi sahibi araçların personel servis hizmeti vermesi, yönetmeliğe uygun değildir. Şimdi,C plakası olmayan hiçbir ticari araç özmallar hariç servis işi yapamayacak. Kararın ardından, hiçbir otel ve işyeri C plakalı araçların dışında başka bir araçla taşıma yaptıramayacak. Alınan kararın servisçilerimize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.