Öğretmenler aşılanıyor

SAĞLIK 25.02.2021 13:17:07 0
Öğretmenler aşılanıyor

GAZİPAŞA’DA koronavirüs aşısında sıra öğretmenlere geldi. Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve resmi ve özel okullarda görev yapan 732 öğretmen randevu sistemiyle aşılanacak.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar, 1 Mart günü kademeli olarak yüz yüze eğitime geçecek. Pazartesi günü itibariyle ilkokulların yanısıra 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacak. Bu nedenle dün itibariyle öğretmenler için aşılama süreci başladı. Gazipaşa'da resmi ve özel okullarda görev yapan 732 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan listeye göre aşılanacak. Aşılamada yüz yüze eğitime giren öğretmenlere öncelik tanınacak. Aşı sırası gelen öğretmenler, randevu sistemiyle aşılanacak.

 

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Öğretmenlerimizde tüm vatandaşlarımız gibi e-nabızda ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine sıranın ne zaman geleceği konusunda bilgi alabilirler. Daha sonra da yine istedikleri şekilde randevu alacaklar ve ilk doz aşılarını yaptıracaklar. İkinci doz için de aynı şekilde bir uygulama söz konusu olacak.'