YASAĞA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI

GÜNDEM 23.02.2021 13:10:12 0
YASAĞA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI

Gazipaşa’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 45 kişiye 144 bin 940 TL ceza yazıldı.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gazipaşa’da da Kovid-19 salgını ile mücadelede toplumsal ve bireysel sağlığın korunmasına yönelik olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına devam ediliyor. Bu kapsamda Gazipaşa’da hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00’den Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. İlçede bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ceza yağdı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, kısıtlamaya uymayan 45 kişiye toplam 144 bin 940 TL ceza yazıldı.

 

DENETİMLER HIZ KESMEDİ

 

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında denetimlerine devam etti.  Polis ekipleri,  sorumluluk bölgelerinde izin belgesi olmadan sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem uygulandı. Ekipler vatandaşın yoğun olarak kullandığı sahil bandı, deniz yolu ve şehir merkezinde yaya ve araçlara yönelik uygulamalar yaptı. Polis ekiplerince, yapılan denetim ve uygulamalarda sokağa çıkma yasağına uymayan 35 kişiye 110 bin 250 TL ceza yazıldı.

 

JANDARMADAN 10 KİŞİYE YASAK CEZASI

 

Gazipaşa’da jandarma ekiplerince, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 10 kişiye toplam 34 bin 690 lira ceza kesildi. Gazipaşa İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde sorumluluk bölgelerinde denetimlerini sürdürüyor. Yasak süresince yayla yolu başta olmak üzere sorumluluk alanlarında uygulama yapıp devriye gezen ekipler, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere cezai işlem uyguluyor.  Gazipaşa’da jandarma ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği belirlenen 10 kişiye toplam 34 bin 690 lira ceza yazdı.