Tarih: 23.02.2021 13:07

5 bin 500 kişi aşılandı

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasının 39. gününde, aşı yaptıranların sayısı 5 bin 500 kişiye ulaştı.

 

Gazipaşa’da koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ve aşı sırası gelen vatandaşların aşıları hastane, sağlık ocağı ve aile sağlık merkezlerinde yapılıyor. Gazipaşa’da 14 Ocak Perşembe günü başlayan korona aşısında şuana kadar 5 bin 500 kişi aşılandı. İlk olarak aşılama sağlıkçılara yapılırken, daha sonra huzurevlerindeki vatandaşlara ve çalışanlara uygulandı. Ardından 90 yaş ve 80 yaş üstü vatandaşlar aşılandı. 75 yaş üstü ve 65 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına devam ediyor.

 

6 YERDE KORONA AŞISI YAPILIYOR

 

Gazipaşa’da koronavirüs aşıları Gazipaşa Devlet Hastanesi, İlçe Sağlık Merkezi, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, Gazipaşa Merkez Aile Sağlığı Merkezi, Çobanlar Aile Sağlığı Merkezi ve Kahyalar Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere 6 yerde yapılıyor.  Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yaş kriterlere göre aşı sırası gelen vatandaşların, Alo 182 Hastane Randevu Sistemi’nden veya e-devlet üzerinde randevu almaları gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —