ÇİFTÇİYE MÜJDE

GÜNDEM 22.02.2021 11:04:10 0
ÇİFTÇİYE MÜJDE

AK Parti İlçe Başkanı Doğan, gübre ve hububat ürünlerine verilen destek artışı ile çiftçinin desteklenmeye devam ettiğini söyledi. Doğan, “Çiftçimiz üretmeye, biz desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan gübre ve hububat ürünlerine verilen destek artışı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. İlçe Başkanı Ali Doğan, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde de üretmeye devam eden çiftçilerin devlet tarafından desteklendiğini söyledi. Başkan Doğan, üretime devam ettikleri sürece çiftçilerin desteklenmeye devam edileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, gübre destekleri, küresel emtia fiyatlarındaki gelişmeler doğrultusunda yüzde 100 artırılacak. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekar başına 8 lira olan destek, 16 liraya yükseltilecek. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilere ise ilave olarak verilen dekar başına 10 lira olan destekleme ödemesi, 20 liraya çıkarılacak.

 

DESTEKLERDE ÖNEMLİ ARTIŞ

 

Çiftçinin ihtiyacı olan desteklerde önemli miktarda artış olduğunu belirten Doğan, “Üretmeye devam ettikleri sürece çiftçilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından çiftçilerimize de yeni müjdeler verdi. Gübre destekleri yüzde 100 artışla iki katına çıkarılıyor. Buğday, çavdar, arpa, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiliyor. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekar başına 10 lira olan destekleme ödemesini 20 liraya yükseltiliyor. Desteklerde önemli miktarda artış gerçekleşti” dedi.

 

DURMAK, YORUKMAK YOK”

 

Destek ödemelerinin kaynağa en çok ihtiyaç duyulan ilkbahar döneminde çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını ifade eden Doğan, “Destek ödemeleri çiftçilerimizin kaynağa en çok ihtiyaç duydukları ilkbahar döneminde çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak.  Gübre desteklerindeki artış, çiftçimiz için can suyu olacak. Çiftçimiz üretmeye, biz desteklemeye devam edeceğiz. Durmak yok, yorulmak yok, daima çalışmak var. Çiftçimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27