Hal testten geçiyor

SAĞLIK 18.02.2021 13:12:14 0
Hal testten geçiyor

GAZİPAŞA’DA, yurt içine ve yurt dışına meyve ile sebze pazarlayan Gazipaşa Toptancı Hali’nde, komisyoncular ve hal çalışanlarına koronavirüs testi yapıldı.

 

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 9 Şubat tarihli 'olağanüstü' toplantıda, insan sirkülasyonun fazla olduğu kalabalık alanlardaki herkese, semptomu olsun veya olmasın, uygun görüldüğü takdirde test yapılması kararı aldı. Geçtiğimiz hafta alınan kararın ardından Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız verdi. İnsan sirkülasyonun ve kalabalığın fazla olduğu Gazipaşa Toptancı Hali’nde dükkanları tek tek gezen sağlık ekipleri, komisyonculara ve hal çalışanlarına koronavirüs testi yaptı.

 

“İNŞALLAH POZİTİF VAKA ÇIKMAZ”

 

Sirkülasyonun çok olduğu kalabalık ortamlarda, bulaşmanın azaltılmasına yönelik başlatılan çalışmaların Gazipaşa Toptancı Hali’nde yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, “Halde, gün içinde giriş ve çıkışlar çok yoğun oluyor. Gün içinde sürekli sirkülasyon yaşanıyor ve kalabalığın olduğu bir ortamda bulunuyoruz. Devletin bu şekilde bir çalışma başlatması bizi memnun etti. Devletimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hal içinde maske ve temizlik kurallarına uyuyoruz. İnşallah yapılan testlerde pozitif vaka çıkmaz. En kısa zamanda bu virüsün son bulmasını bekliyoruz” dedi.

 

Öte yandan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, insan sirkülasyonunun ve kalabalığın fazla olduğu alanlarda test yapmaya devam edecek.