Tarih: 18.02.2021 13:11

CİMER’e ağaç katliamı şikayeti

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, Küçüklü Mahallesi Yöreme Mevkii’ndeki Küçüklü İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan yaklaşık 20 ağacın katledilmesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. Söz konusu olaya karşı örgütlenen bazı mahalle sakinleri, kesimlerin usulsüz şekilde yapıldığını belirterek CİMERE’e şikayette bulundu. CİMER’e yazılan şikayet dilekçesinde, ağaçları kestirdiği iddia edilen Mahalle Muhtarı Erol Akgün’ün, kesim için mahalle halkından onay olmadığı öne sürüldü. Yine dilekçede, Muhtar Akgün’den şikayetçi olan vatandaşlar, yaşananlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmasını talep ettiler.

 

İŞTE O ŞİKAYET METNİ

 

Ağaç katliamı ile ilgili CİMER’e yazılan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Eğitim hayatıma Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Küçüklü İlköğretim Okulu'nda başladım ve şu anda bu okulda aldığım eğitim sayesinde Ankara’da avukatlık yapmaktayım. Ailem hala Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde bulunan Küçüklü Mahallesi'nde ikamet etmektedir. 11.02.2021 tarihinde ailemi ziyaret için Ankara’dan Küçüklü Köyü’ne geldiğimde okulun bahçesinde bulunan tüm ağaçlarım kökünden kesildiğini gördük. Mahallemizde uzun yıllar hizmet veren Küçüklü İlkokulu geçtiğimiz yıllarda yeterli öğrencisi bulunmadığı için ne yazık ki kapatılmıştır. Okulun farklı projeler için kullanılması gerekçe gösterilerek 2019 yerel seçimiyle göreve gelen köy muhtarı Erol Akgün tarafından köylünün onayı olmaksızın(nitekim yasak nedeniyle şehre gitmeyen, dolayısıyla okulun bulunduğu güzergahtan geçmeyen, köyde yaşayan birçok kişi olayı bizden öğrenmiştir) okulumuzun bahçesinde bulunan harnup, çam ve servi ağaçları sokağa çıkma kısıtlamalarının da olduğu 30.01.2021 tarihinde usulsüz bir şekilde kesilerek yok edildiği yapılan araştırmalar sonucunda öğrenilmiştir.

 

KESİMLER HUKUKA UYGUN DEĞİL

 

Okul bahçesinde bulunan ağaçlar annelerimiz, babalarımız öğretmenlerimiz ve bizler tarafından nice emekler sarf edilerek ekilmiş ve yetiştirilmiştir. Bu nedenle okulun bahçesinde gördüğümüz manzara bizleri derinden üzmüştür. Hiçbir proje, ağaç kesilmesi için gerekçe olamaz. Konuya ilişkin yaptığımız araştırmalarda edindiğimiz şifahi bilgilere göre, köy muhtarı Erol Akgün tarafından yaptırıldığı belirtilen kesim işleminin hiçbir şekilde hukuka uygun tarafının olmadığını resmi kanallardan da öğrenmiş bulunmaktayım.

 

“SORUMLULARDAN ŞİKAYETÇİYİM”

 

Yapılan kesim işleminin her türlü usulsüz olduğu ortadadır. Ayrıca kamu malına zarar verilmesi söz konusudur. Kesilen ağaç odunlarının ne yapıldığı noktasında usulsüz, suç olan eylemlerin işlenmiş olması durumu söz konusudur. Bu nedenle başta kesim işlemini yaptırdığı belirtilen köy muhtarı Erol Akgün olmak üzere, ağaç katliamı yapan tüm sorumlulardan şikayetçiyim. Konunun araştırılmasını, sorumlularının tespitini, tüm sorumlular hakkında adli ve idari soruşturmaların başlatılmasını, eylemelerine uyan cezaları almaları için gereğinin yapılmasını, ağaçları eken okul mezunu olarak, olayda mağdur olduğumuzun gözetilmesini ve süreçlere müdahil olabilmemiz için gelişmelerden tarafıma bilgi verilmesini saygıyla talep ediyorum.”

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Söz konusu olay, 30 Ocak 2021 tarihinde Gazipaşa’nın Küçüklü Mahallesi’nde meydana geldi. Yöreme Mevkii’nde bulunan Küçüklü İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan yaklaşık 20 ağaç, sokağa çıkma kısıtlaması olan cumartesi günü kesildi. Mahalle halkının ihbarı üzerine, Küçüklü’ye giden Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ağaç kesimini durdurdu. Okul bahçesinde bulunan harnup, selvi ve çam ağaçlarının iş makinesiyle katledilmesi mahalle sakinleri üzerinde şaşkınlık yarattı.

 

ESKİ MUHTAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

Yaşananlar karşısında kayıtsız kalmayan Küçüklü Mahallesi önceki dönem muhtarı Mustafa Oğuz, okul bahçesinde yaşanan ağaç kesimine tepki göstermiş ve yetkilileri göreve davet etmişti. Sorumlular hakkında inceleme başlatılmasını isteyen Oğuz, kesilen ağaçların hesabının sorulması gerektiğini belirtmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —