Tarih: 15.02.2021 15:57

PAZARCI CAMİYE KAVUŞACAK

Facebook Twitter Linked-in

PAZARCI Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi ile Mustafa Yücesoy Caddesi arasında bulunan 1928 ada, 1 parsel alan üzerine yapılacak camiinin mimari özellikleri belli oldu. Temeli bu yıl atılması beklenen camide aynı anda 500 kişi ibadet yapabilecek.

 

Gazipaşa’nın en kalabalık mahallesi olmasına rağmen camisi bulunmayan Pazarcı Mahallesi, camiye kavuşuyor. Tapusu geçtiğimiz yıl haziran ayında çıkan ve o tarihten bu yana plan üzerinde çalışılan cami projesinin mimari planı çiziminde sona gelindi. Mimar Ali Pişkin tarafından çizilen proje planı, tamamlandıktan sonra yapı denetime gönderilecek. Planın yapı denetimden geçmesinin hemen ardından Pazarcı Mahallesi 1928 ada, 1 parsel alan üzerine yer alacak caminin temeli atılacak. Cami projesinde, 1 Kuran kursu, 2 lojman, abdesthane ve tuvaletler yer alacak. Kubbeli ve modern şekilde inşa edilecek cami, tek katlı olup, girişte erkek ve asma katta ise kadınlar ibadet edecek.

 

“EN AZ 500 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK”

 

Caminin mimari özellikleri hakkında bilgi veren Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, “Camimizin mimarı plan çiziminde son aşamaya gelindi. Caminin bina oturum alanı 320 metrekare olacak. Binamız yerden 140 Cm, yükseğe inşa edilecek. Camimizde aynı anda en az 500 kişi ibadet edebilecek. Pazarcı Mahallesi’ne inşa edeceğimiz cami, 2 minareli olacak. Toplamda 1695 metrekare olan arazi içine camiden ayrı olacak şekilde bir kuran kursu ve WC, inşa edilecek. Bunların üstüne ise 2 tane lojman yapılacak. Kuran kurusu ve cami arasında bir tane şadırvan yer alacak. Camimizin altında her hangi bir yapı bulunmayacak” dedi.

 

“HAYIRSEVERLERİN YARDIMINI BEKLİYORUZ”

 

Çizimi tamamlanması an meselesi olan planı, yapı denetime göndereceklerini sözlerine ekleyen Müftü Erdoğan, “Yani yapı denetim süreci uzun ve zor bir süreç ama camimizin en kısa zamanda ilçeye kazandırılmasını istiyoruz. Umarım bu yıl camimizin temeli atılır. Sürecin en zorlu aşamaları geride kaldı. Cami yapımı konusunda Gazipaşa’da öncülük edecek iş adamı ağabeylerimizin var olduğunu biliyoruz. Camimizin yapılması için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Cami projemizin bu aşamaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden Gazipaşa’ya hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —