Tarih: 12.02.2021 02:48

70 yaş üstü aşılanıyor

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA 70 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına dün başlandı.  70 yaş üstü vatandaşlar,  Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)  ya da e-Nabız üzerinden randevu alarak koronavirüs aşısı olabilir.

 

Gazipaşa’da koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ve aşı sırası gelen vatandaşların aşıları hastane, sağlık ocağı ve aile sağlık merkezlerinde yapılıyor. Gazipaşa’da koronavirüs aşısı Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde, İlçe Sağlık Merkezi’nde, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde, Gazipaşa Merkez Aile Sağlığı Merkezi’nde, Çobanlar Aile Sağlığı Merkezi’nde ve Kahyalar Aile Sağlığı Merkezi’nde yapılıyor Gazipaşa’da 14 Ocak’ta başlayan korona aşısında şuana kadar sağlıkçılar, ardından 90 yaş, 80 yaş üstü ve 75 yaş üstü vatandaşlar aşılandı. 14 Ocak’ta ilk doz korona aşısı uygulanan sağlık çalışanlarına dün ikinci doz yapıldı. Öte yandan 70 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına dün itibaren başladı. 65 yaş ütü vatandaşların bugün itibariyle aşılanmaya başlaması bekleniyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 milyon 800 bin kişinin ilk doz aşılamasının tamamlandığını belirtti. Bakan Koca,  dün itibari ile 70 yaş üzeri ve bugünden itibaren ise 65 yaş üzeri vatandaşların aşı olmak için sisteme tanımlanacağını kaydetti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —