Tarih: 02.02.2021 01:08

MECLİS TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da başlayan toplantıya İYİ Partili Muzaffer Şirin ile Ak Parti İl Kongresi’ne katılan AK Partili meclis üyeleri mazeret bildirerek katılmadı. Açılışta konuşan Başkan Yılmaz, İzmir’in Karaburun ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Yılmaz, bundan sonraki aylarda daha mutlu, huzurlu, pandemisiz bir yaşam sürme temennisinde bulundu. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından gündeme geçildi.

 

DEĞİŞİKLİK KABUL EDİLDİ

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin 4 Ocak 2021 tarih ve 8 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale edilen, Aydıncık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 101 ada 16 parsel sayılı taşınmasın konut dışı kentsel çalışma alanını, turizm alanına dönüştürülmesini içeren 1/5000 ölçekli nazım imar planı onaylandı. Bahse konu taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ise komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Mecliste, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 12 Ocak 2021 tarih ve 249 sayılı Pazarcı Mahallesi 896 ada 1 parselin batısında bulunan park alanına trafo işlenmesi ile ilgili yazısı gündeme geldi. Konu oybirliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Ayrıca, Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün 29 Aralık 2020 tarih ve 8788 sayılı içkili bölge tespiti ile ilgili yazısı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Mecliste, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nün derece değişikliği ile ilgili yazısı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

YENİ PARKIN İSMİ BELLİ OLDU

 

Aydın Mahalle Muhtarı Hacı Gülcan’ın Aydın Mahallesi Gökçein 8. Sokağın isminin Aydın Mahallesi Tüfekçioğlu Sokak olarak değiştirilmesi talebi mecliste görüşüldü. Oybirliği ile 8. Sokağın ismi Tüfekçioğlu Sokak olarak değiştirildi.  İstiklal Mahallesi Muhtarı Ali Yıldırım’ın talebi ile Rasih Kaplan ve Fahri Leylek Caddesi’ni birbirine bağlayan Fotelli Halı Yıkamanın önündeki sokağa Yamanlar Sokak isminin verilmesi mecliste oybirliği ile kabul edildi.  CHP’li belediye meclis üyelerinin, Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni yapılan parka ‘Mahmut Yılmaz Parkı’ isminin verilmesi ile ilgili önergesi gündeme getirildi.  Mecliste oybirliği ile yeni parka ‘Mahmut Yılmaz Parkı’ ismi verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —