Güven’den köşe cevabı

GÜNCEL 2.02.2021 00:59:47 0
Güven’den köşe cevabı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, turizmci Bülent Şahan tarafından yazılanan yerel bir gazetede yayımlanan “CHP Asansöründeki Yabancı” başlıklı köşe yazısı hakkında açıklama yaptı.

 

CHP İlçe Başkanı Güven yaptığı açıklamada, “Bugün bir arkadaş, yerel bir gazetede “CHP Asansöründeki Yabancı” diye köşe yazmış. CHP asansörlere yabancı bir partidir. Çünkü CHP, masa başında değil, savaş meydanlarında kurulan bir parti. Parti geleneklerimize göre, sosyete olma gibi bir derdimiz de yok. Yazdığı köşe yazısında partimizi eleştirmiş. Partimizin köklerine yabancı olduğunu söylemiş. Örnek verirken “Altı Ok”un sadece milliyetçilik ilkesinden bahsetmiş ve milliyetçilikten uzak olduğumuzu söylemiş. Arkadaşımızın bahsettiği milliyetçilik kafatası milliyetçiliğiyse biz buna uzağız. Arkadaşımız milliyetçilikten kafatası milliyetçiliği anlıyorsa diyecek bir şeyim yok. Atatürk’ün milliyetçilik kavramı, ulus devlet kavramıdır. Ulus devlet kavramını bilmiyorsa, sözlükten okuyabilir. 1940’lardan son çektiğimiz sıkıntı, ulus devlet kavramından uzaklaşmamızdır. Köy enstitülerinin kapatılması, başka başka sebepler. Şimdi arkadaşımız sadece milliyetçilikten bahsetmiş. Cumhuriyetçilikten bahsetmemiş. Demek ki orada bir sıkıntı yok. Laiklikten bahsetmemiş, orda bir sıkıtı yok. Devletçilik, halkçılıktan bahsetmemiş, onlarda bir sıkıntı yok. Devrimcilikten de bahsetmemiş. Zaten bunlar, devrimcilik kelimesinden çok rahatsızlar. Devrimcilik; yeniliktir, mücadeledir, kararlılıktır. Onun anladığı milliyetçilikle bizim anladığımız milliyetçilik yani Mustafa Kemal’in milliyetçiliği farklı farklıdır. Bir kere bunu düzeltmemiz gerekiyor. Bu arkadaşımız, Mustafa Kemal’in devrimlerine sahip çıkıyorsa, özelleştirme kanunlarına neden karşı çıkmadı? Niye yerli firmalar yabancılara satılırken karşı çıkmadılar? Ekonomiyi, dövizi neden konuşmuyorlar? Burada ufak tefek şeylerle uğraşıyorlar. Bunları eleştirsinler, zamları konuşlar…” ifadelerini kullandı.

 

“DAVA ADIMI İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Güven açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Partiye yüzde 10 yüzde 15’li bir kesimin partiye gelmediğini ve onların partiye kaydedilmediğini belirterek algı oluşturuyor. Bunların, partiye kaydolması durumunda belli egemen güçlerin tasfiye dolacağını iddia ediyor. Halbuki biz, üyesinden delegesine, ilçe başkanından genel başkanına kadar hepsini sandıkla seçeriz. Bunu hangi siyasi parti yapıyor? Bana bir tanesini örnek versin. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 3 fotoğraf, kimlik fotokopisi ve ikametini getiren herkes, imzasını attığı sürece partiye kaydolabilir. Biz kimseye, sen olacaksın olmayacaksın dayatması yapmayız. Bir tek yasağımız var. İnandığı için üye olacak, çıkarı için belediyelere işe girmek için üye olmayacak. Çıkarı olanları partiye kaydetmiyoruz. Bundan da sıkıntı duyuyorlarsa buna bir şey diyemem. Ama biz, inan, mücadele eden, dava adımı insanlara ihtiyacımız var.

 

“ORTAMI GERMEYE GEREK YOK”

 

Yazısında Canan Hanım’dan bahsetmiş. Canan Hanım’dan bahsetmek ve onu eleştirebilmek için belli bir siyasi birikime sahip olman gerekiyor. Canan Hanım, bizim için İstanbul’u kurtaran partimizin komutandır. Beğenmeyebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz ama bu şekilde kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur. Canan Hanım’ı oradan indirecek olan İstanbul üyeleridir, Gazipaşa’da yaşayanlar değil. Biz kavgalara girmek istemiyoruz. Bizim anlayışımız partiler meselesinin dışına çıktı. Demokrasiye inananlar-inanmayanlar, hukuka sahip çıkanlar-çıkmayanlar, adalet arayanlar-aramayanlar. Bizim için siyasi kimlikler daha sonra geliyor. Ufak tefek konularla ortamı germeye gerek yok.”