Tarih: 28.01.2021 14:15

ESNAFA DESTEK MÜJDESİ

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi tedbirleri nedeniyle ticari zarara uğrayan esnaflara destek verileceğini müjdeledi. Koronavirüs salgını nedeniyle kasım ayında alınan tedbirler doğrultusunda, ülke genelinde olduğu Gazipaşa’da da çok sayıda lokanta, restoran ve kafe işletmecisi ticari zarara uğradı. Müşteriye kapılı olan lokanta ve restoranlar, iki ayı aşkın süredir paket servis yönetimiyle müşterilerine hizmet veriyor. Alınan tedbirler nedeniyle müşteri kaybıyla eş olarak maddi zarara uğrayan işletme sahipleri, pandemi döneminin bitmesini iple çekerken, ekonomik çıkmaza giren esnafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli bir haber geldi.

 

LOKANTA, RESTORAN VE KAFELERE DESTEK MÜJDESİ

 

2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen lokanta, restoran ve kafe gibi ticari işletmelere destek ödemesi yapılacağını açıklayan Erdoğan, “Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlandığının bilincindeyiz. Bu nedenle, 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız. Bu yeni destek kalemimizin tüm işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

46 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AKTARDIK

 

Sosyal koruma kalkanı ile vatandaşlara 46 milyarlık destek verildiğini hatırlatan Erdoğan, “Sosyal koruma kalkanı çerçevesinde bugüne kadar 46 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak her kesimden insanımıza aktardık. Salgının seyrinin endişe verici seviyelere çıkması, geçtiğimiz aylarda bizi daha sıkı tedbirler almaya ve uygulamaya yöneltti. Vaka ve hasta sayısının, salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle yeniden normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —