Tarih: 28.01.2021 14:11

Çetinkaya’dan yapılandırma uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Gazipaşa İlçe Müdürü Ali Cennet Çetinkaya, Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu bulunan vatandaşlara yapılandırma uyarısında bulundu. Yapılandırmanın büyük kolaylık ve avantajlar sağladığını dile getiren Çetinkaya, “Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu bulunan vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden 1 Şubat 2021 Pazartesi gününe kadar mutlaka başvuruda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

 

SGK borcu bulunan işveren ve sigortalıların, son başvuru tarihini kaçırmamalarını, sunulan bu büyük imkândan mutlaka yararlanmaları gerektiğini belirten Çetinkaya, “1 Şubat 2021 Pazartesi gününe kadar sigortalı çalıştıran işverenlerce e-Sigorta üzerinden başvuru yapabilirler. Primlerini kendi ödeyen sigortalılarımız ise e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi şahsen ya da posta yoluyla Sosyal Güvenlik Merkezlerine de başvurabileceklerdir” dedi.

 

VATANDAŞA TAKSİT FIRSATI

 

Yapılandırmanın sadece prim borcunu kapsamadığını, aynı zamanda idari para cezaları, 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyasını, rücu alacakları, yersiz ödenen aylıklardan doğan alacakları da kapsadığını belirten SGK İlçe Müdürü Çetinkaya, “Borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90’ı silinecektir. Taksitle ödemeyi tercih eden borçluların ise ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapabileceklerdir” diye konuştu.

 

TEMİNAT İSTENMİYOR

 

Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir” diyen Çetin Kaya, “Yapılandırma devam ettiği sürece sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır. Yapılandırma süresi uzatılmıştı bu hususta göz önünde bulundurularak “Geliniz! Davetimize icabet ediniz! Başvuruda bulunmayı unutmayınız!” çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —