Praglı çift Doğayı 'Çöp Şeytanları' ile koruyor

GÜNCEL 27.01.2021 12:54:00 0
Praglı çift Doğayı

ÇEKYA’NIN başkenti Praglı olan ve Gazipaşa’ya yerleşen Tine Mikulastik ve Pavel Mikulastik isimli çift, Gazipaşa’da doğayı kirleten vatandaşlara, 'çöp şeytanları' ile mesaj gönderdi.

 

Gazipaşa’da Koru Mahallesi’nde yaşayan ve aslen Çekya’nın başkenti Praglı olan Tine Mikulastik ve Pavel Mikulastik, Gazipaşa’da doğayı korumak için ilginç bir çalışma gerçekleştirdi. Gazipaşa’da küçük bir ahşap atölyesi bulunan ve ahşap sanatı ile meşgul olan Praglı çift, atölyelerinde yaptıkları ve adını Çöp Şeytanları koydukları ahşap maketleri kirliliğin fazla olduğu alanlara bıraktılar. Mikulastik çifti, kirliliğin yoğun olduğu alanlara bıraktıkları maketlere uyarı yazıları ekleyerek farkındalık oluşturdular.  Özellikle, Koru ve Bakılar mahallelerinde yaşanan çevre kirliliğine karşı dikkat çekmek isteyen Praglı çift, yaptıkları davranışla vatandaşlara örnek oldular.

 

“DOĞA OLMADAN İNSANLIK OLMAZ”

 

Yaptıkları ahşap maketlerin üzerine, 'burada çöp kutusu yok', 'çöpünü kendin ye, doğa onu istemez', 'Çöpsüz burası güzel oldurdu', 'tembel olma çöpünü doğaya bırakma' gibi uyarılar yazan Mikulastik çifti, Gazipaşa’nın doğal güzellikle anılması gereken bir ilçe olduğuna dikkat çekti. Haber merkezimize açıklama yapan Tine Mikulastik, “Birkaç yıldır Koru Mahallesi’nde yaşıyoruz. Gazipaşa bizim ikinci memleketimiz oldu. Korun’un üstünde bulunan yol, güzel manzarası ile dikkat çekiyor. Burası birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Arabayla geliyorlar, piknik yapıp ve maalesef çöplerini bırakıyorlar. Yaptıkları, doğa ve hayvanlar için çok kötü. Atölyemizde yaptığımız ve 'çöp şeytanları' dediğimiz ahşap maketleri kirletilmiş alanlara bırakıyoruz. Belki insanların dikkatini bu maketlerle çekebiliriz. Doğamızı kirletmeyelim. Doğa olmadan insanlık olmaz” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.