Asker adaylarına celp duyurusu

GÜNCEL 26.01.2021 13:18:55 0
Asker adaylarına celp duyurusu

GAZİPAŞA’DA, Şubat 2021 sınıflandırma döneminde silâhaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş ve er statüsündeki yükümlülerin celp duyurusu yapıldı.

Gazipaşa’da, askere alınacaklar asker adayları için celp ve sevk tarihleriyle ilgili duyuru yapıldı. Yapılan açıklamaya göre,  birinci grupta yer alan yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş ve erler sevk evraklarını 26,27 ve 28 Ocak tarihlerinde alabilecekler. Yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbaş ve erler aynı tarihlerde Kovid-19 testi yaptırabilecekler. İkinci grupta yer alan, erbaş ve er statüsündeki asker adayları, sevk evraklarını 22,23 ve 24 Şubat tarihlerinde alabilecek. Erbaş ve erler, 22,23 ve 24 Şubat tarihlerinde Kovid-19 testlerini yaptıracaklar. Üçüncü grup erbaş ve er statüsündeki asker adayları ise 22, 23, 24 Mart 2020 tarihlerinde sevk evraklarını alacak. Adaylar aynı tarihlerde Kovid-19 testlerini yaptırabilecekler.

 

Yapılan açıklamada, “Yükümlüler, sevk belgesinin alınacağı tarihlerde; E-Devlet’ten Kovid-19 anketi dolduracak. Adaylar, anket sonrası yönlendirildikleri sağlık kuruşlarında Kovid-19 testi yaptıracaklar. Test sonucu pozitif çıkan ve temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavi süresince ertelenecek. Test sonucu Kovid-19 tanısı ve şüphelisi bulunmayanlar, sevk evraklarını E-Devlet üzerinden alabilecekler. Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Kovid-19 kapsamında devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar. Asker eğlencesi ve uğurlaması faaliyetlerini icra etmeyecekler. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar, askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacak. Kovid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır.

 

Daha önceki celp ve sevk dönemlerinden bakaya kalan yükümlülerden askerlik şubelerine müracaat ederek sevke tabi tutulmak isteyenlerin ceza işlemleri sonlandırılacak (Haklarında cezalı işlem yapılarak) ve ilk celp ve sevk döneminde Kovid-19 testlerini yaptırmalarını müteakip sevkleri yapılacaktır.

 

Yol ve iaşe parası, e-Devlet’ten sevk belgesini alanların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği; askerlik şubesi başkanlığından sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PTTMatiklerden alabileceklerdir.

 

Yükümlülerin sevk belgeleri seyahat izin belgesi olarak kabul edilecektir. Sevk belgesini yukarıdaki belirtilen tarihlerde almayanlar ile sevk evraklarını aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır. Bakaya işlemine tabi tutulan yükümlüler hakkında idari para cezası uygulanabilmektedir. Yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır” ifadeleri kullanıldı. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27