“Tedbirli olalım”

GÜNCEL 19.01.2021 13:33:42 0
“Tedbirli olalım”

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, zirai don riskine karşı üreticileri uyardı. Oda Başkanı Çelik, önümüzdeki üç gün don riskine karşı çiftçilerin dikkatli olmasını istedi.

 

Gazipaşa’da önümüzdeki üç gün hava sıcaklığının sıfırın altına düşebileceğini söyleyen Çelik, “Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre,  Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri hafif yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Özellikle açıkta yetişen sert çekirdekli meyvelerde, örtü altında muz, domates, salatalık, patlıcan gibi ürünlerin dona maruz kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor” dedi.

 

“SİGORTA YAPTIRIN”

 

Oda Başkanı Çelik,  tarım sigortası yaptırılmasının önemine de değinerek, “Tarım sigortası yaptırılması üreticilerimiz açısından son derece önemlidir. Değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle, üreticiler emeklerini şansa bırakmamaları ve tarım sigortası yaptırmalılar. Tarım sigortası primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanıyor. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için bir an önce sigorta yaptırsınlar. Bir afet durumunda devlet, çiftçinin zarar gören ürününün bedelinin ödüyor” şeklinde konuştu.