TUĞRA NEREDE BAŞKAN?

GÜNDEM 15.01.2021 02:12:27 0
TUĞRA NEREDE BAŞKAN?

Gazipaşa Havalimanı kavşağından sökülen Osmanlı tuğrası figürlü saatin Gazipaşa Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü’ne ait depoda atıl vaziyette bekletildiğini iddia eden MHP İlçe Başkanı Terzi, Başkan Yılmaz ve ekibini göreve davet etti.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Gazipaşa Havalimanı kavşağından sökülen Osmanlı tuğrası figürlü saat hakkında açıklamada bulundu. Konu hakkında haber merkezimize fotoğraf ulaştıran Terzi, kavşaktan sökülen saatin Gazipaşa Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü’ne ait depoda atıl vaziyette bekletildiğini iddia etti. Saatin tamir için değil, siyasi görüş nedeniyle kavşaktan sökülmüş olabileceğine vurgu yapan Başkan Terzi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin saat tamir ücretini karşılamaya hazır olduğunu ifade ederek, süreci takip edeceklerini belirtti.

 

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Gazipaşa’da yeni bir polemik yaratacak konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Terzi, “Bizler, yani siyasi parti ilçe temsilcileri, ilçemizin yerel yönetimlerden beklentilerini, ilgi, ihtiyaç ve önerilerini dile getirmekle yükümlüyüz. Şu anda görevinin başında bulunan Sayın Belediye Başkanımız ve yönetimini, ilçemiz adına almış oldukları kararlarda sorgulayarak en doğru kararı alma yönünde telkinlerde bulunmak ve ilçemiz adına olumlu adımların atılmasına yönelik uyarılarda bulunmak en önemli vazifelerimizdendir. Çünkü Gazipaşa, sadece belli bir siyasi yapının ya da yerel yönetimin değil, hepimizin ortak paydasıdır. Gazipaşa adına alınacak olan kararlar ve atılacak olan adımlar, bir kişi ya da gurubu değil, hepimizi ilgilendirmektedir. Bu husustaki uyarılarımızı ve önerilerimizi de yeri ve zamanı geldiğinde,  basın üzerinden ya da birebir görüşmelerde dile getirmekten asla çekinmedik. Bundan sonra da aynı kararlılıkla ilçemiz adına konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“BAŞKAN, TUĞRAYI TEKRAR KOYMAK İSTEMEDİĞİNİN İZLENİMİNİ VERMİŞTİ”

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yaptığı açıklamalardan, tuğrayı tekrar yerine koymak istemediğinin izlenimini çıkardığını söyleyen Terzi, “Bu konulardan bir tanesi, Havalimanı Kavşağında geçmiş dönemlerde yapılmış olan Osmanlı tuğrası görünümündeki orta refüj süslemesi konumundaki saattir. Yaklaşık 6 ay önce yerinden sökülen ve bir daha yerine takılmayan saat, 20 Kasım 2020 Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilmiş ve bu toplantıda, Sayın Belediye Başkanımız,  konuyu takip ettiğini ve saatin bozulduğunu, dolaysıyla tamir edilmesi noktasında arayışta olduklarını ifade etmişlerdi. Aynı toplantıda, Gazipaşa İlçesi’nin bir Osmanlı ilçesi olmadığını da dile getiren Sayın Başkan, Osmanlı Tuğrasının Osmanlı padişahlarının imzası olduğunu dile getirerek, esasen tuğrayı tekrar koymak istemediğinin izlenimini vermişti. Bu tamir süresinin uzamasının da altında yatan sebebin bu isteksizliğin olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

 

“KONUYU ÇÖZÜME KAVUŞTURMAYA DAVET EDİYORUM”

Konunun çözüme kavuşturulmasını isteyen MHP İlçe Başkanı Terzi, “Tuğra, Sayın Başkan’ın ifade ettiği gibi sadece Osmanlı padişahlarına has ve sadece onların kullanımına sunulan bir mühür ya da imza değil; Oğuzlardan başlayarak Osmanlı Devleti’ne kadar gelen bütün Türk Devletleri tarafından kullanılmış bir sultanlık alamettir. Yani sadece belli bir dönemi kapsamayan bu alamet, bütün Türklüğün liderlik sembolüdür. Kaldı ki Osmanlı döneminde dahi olsa, tarihimizi, şanımızı, aslımızı ve nerden gelip nereye gittiğimizi asla inkâr edemez, geçmişimizi silemeyiz. Dolaysıyla, böyle bir alametin ilçemizin girişinde, çıkışında, hatta merkezinde olmak üzere, herhangi bir yerde sembol olarak bulunması, tarihi duyarlılık ve ecdada sunulan bir hürmettir. Bu konuda, yetkilileri daha duyarlı olmaya ve bir an evvel bu konuyu çözüme kavuşturmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“OSMANLI TUĞRASI MI GÖZE BATTI?”

Osmanlı tuğrasına siyasi olarak yaklaşıldığını belirten Başkan Terzi, “İlçemizde, Osmanlı Tuğrası gibi birçok sembol, heykel ya da görsel farklı noktalarda vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Çarşı kavşağındaki Deniz Kızı heykelinden tutun da orta refüjlerdeki farklı sembollere, ilçe girişindeki Atatürk portresinden, şehir meydanındaki anıt heykeline, birçok noktada şehri güzelleştirmek ve görsel anlamda ilçenin özelliklerini ve hassasiyetlerini yansıtmak adına bu sembollerden yararlanılmıştır. Bu figürler daha da arttırılmalı ve ilçemizin kimliğine uygun bir yapıya kavuşturulmasına hizmet etmeleri sağlanmalıdır. Ancak bütün bu semboller arasından, sadece Osmanlı tuğrasının göze batması, konuya siyasi olarak yaklaşıldığını göstermekte ve bu durum da bizi ziyadesiyle üzmektedir. Meclis toplantısında, tamir edildiği/edileceği yönünde açıklamalarda bulunan Sayın Başkanımıza, yazımız ekindeki görselleri sunarak; kendisine yanlış bilgi aktarımı yapıldığını belirtmek istiyorum. Eğer Osmanlı tuğrası, Sayın Başkan’ın bilgisi dâhilinde bir köşeye atılmış ise bu konuda kendilerini şiddetle kınıyorum. Gazipaşa Belediyesi’nin bir saati tamir ettirmeye bütçesi yoksa da biz MHP olarak, bu saatin tamir masraflarını üstlenmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyu önünde Sayın Başkanımıza ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“YIKAN DEĞİL YAPAN BİR BELEDİYECİLİK ARZU EDİYORUZ”

Başkan Terzi, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Yıkan değil yapan, kırıp döken değil inşa eden, gönül kıran değil gönül alan, geçmişini inkâr eden değil sahip çıkan, bir belediye ve yönetim arzusuyla, bütün hemşerilerimi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN NE DEMİŞTİ?

Kasım ayı meclisinde tuğra hakkında açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Önceki dönemde yapılan ve biz geldiğimizde bozuk olan Osmanlı tuğrası figürlü saati tamir için bulunduğu yerden söktük. Tuğra, Osmanlı padişahlarının imzasıdır. Bizim ilçemiz de Osmanlı’dan kalma bir ilçe değildir. Artı tuğranın bulundu yer; Gazipaşa Havalimanı kavşağı. Gazipaşa’ya ilk girdiğimiz kavşak. Tuğra mı oraya yakışır? Tuğra başka yere mi yakışır? Bunu tartışıyoruz” şeklinde konuşmuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27