Tarih: 15.01.2021 02:10

Sağlık çalışanları aşılanıyor

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA sağlık çalışanlarına korona aşısının ilk dozu yapılmaya başladı. İlk aşıyı yaptıran Başhekim Çelik, “Korkacak bir şey yok” dedi.

Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına Acil Kullanım Onayı verilen CoronaVac aşısı yapılmaya başladı.  İlk aşıyı yaptıran Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, rahatsız edici hiçbir durum olmadığını belirterek “Korkacak bir şey yok” dedi. Çin'den Türkiye'ye getirilen korona virüs aşısı güvenlik testlerinin tamamlanmasının ardından dün Gazipaşa’da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde oluşturulan 10 aşı odasında hazırlık çalışmaları sabah saatlerinde başladı. Çalışmaların ardından sağlık çalışanlarına aşılar uygulanmaya başladı. Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, ALO 182’yi arayarak randevu oluşturdu. Randevusu saat 10.15’te oluşturulan Başhekim Çelik, beş dakika önce aşı odasına geldi. Sistem üzerinden yapılan kontrolün ardından Başhekim Çelik, CoronaVac aşısını yaptırdı. Rahatsız edici hiçbir durum olmadığını belirten Çelik “Korkacak bir şey yok, tüm millete hayırlı olsun” dedi.

KİMLER AŞI OLACAK?

 

• İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

 

.• İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.

 

• Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak.• Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

 

RANDEVU ALINACAK

Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) 'aşı randevu' bölümü eklendi. Vatandaşlar aşılama takvimi doğrultusunda Kovid-19 aşısı için MHRS üzerinden 'https://www.mhrs.gov.tr/' veya 'Alo 182'den randevu alabilecek. Vatandaşlar, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra MHRS üzerinden, aile hekimlerinden veya uygun bir kamu ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —