DOĞAN SITMA SUYU TAKİBİNİ BIRAKMIYOR

GÜNCEL 25.12.2020 01:32:29 0
DOĞAN SITMA SUYU  TAKİBİNİ BIRAKMIYOR

GAZİPAŞA için hayati öneme sahip konuları yakından takip eden İlçe Başkanı Doğan, “Sugözü su kaynağı vatandaşımızın hizmetinde kalmaya devam edecek.  Bu konuda kararlıyız” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan,  Sugözü (sıtma) su kaynağı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.  Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından verilen karara DSİ’nin itiraz etme durumu olduğunu belirten Doğan, konuyla ilgili harekete geçtiklerini aktardı. Verilen karara itiraz edilmemesi için DSİ’ye yazı yazdıklarını ifade eden Başkan Doğan, AK Parti İl Başkanı Av. Ethem Taş ve milletvekillerine de konuyu ilettiğini belirtti.  Sugözü su kaynağının vatandaşın hizmetinde kalmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Doğan, bu konuda kararlı olduklarını dile getirdi.

 

Gazipaşa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sugözü su kaynağının özel bir şirket tarafından kamulaştırılarak Hidroelektrik Santrali (HES) yapılmak istenmesine tepki yağmış,  İçme suyu kaynağının elinden alınmasına karşı ilçede AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP birlikte mücadele etme kararı almıştı. Birlikte yapılan mücadelenin ardından davacı tarafın Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü olduğu dosya, Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından görülerek ve karara bağlanmış. Mahkeme Sugözü kaynağının Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) amacıyla işletilmesi için GÜÇBİR A.Ş. ile DSİ arasındaki anlaşmanın ve Enerji Piyasası Kurulunca verilen ön lisansın iptaline hükmetmişti. Dava sonunda Sugözü Kaynağı enerji üretimi amacıyla değil, içme ve kullanma suyu olarak bölge halkına hizmet vermeye devam etti.

 

“ESAS OLAN HALKA HİZMET”

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, ilçe için hayati önem taşıyan konuyu yakından takip ettiğini söyledi. Başkan Doğan, “Sugözü su kaynağı ile ilgili gelişmeyi anlatmak istiyorum.  Bu konuyla ilgili 53 mahalle muhtarımızın imzasını aldım. Ak Parti İlçe Başkanlığı olarak imzalı kâğıdı DSİ 13. Bölge Müdürlüğüne ve ASAT Genel Müdürlüğü’ne gönderdik.  Konuyu takip ediyorlar. Bölge Müdürlüğü’nden bana takip edildiğine dair yazı yazdı.  Birinci dava kazanıldı ve suyun vatandaşın olması yönünde mahkeme karar verdi. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, diğer kurumlar hep birlikte ortak mücadele verdik ve başardık.  Bunu örnek alarak, Gazipaşa’nın diğer konularında da aynı tavrı sergilemeliyiz. Çünkü esas olan Gazipaşa, esas olan Gazipaşa’nın halkı ve halkımıza hizmet. Bizde bu konuda şu kurum bu kurum demiyoruz, devlete, millete, memlekete hizmet eden kurumlar hangisi olursa olsun arkasında durmaya yardımcı olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİ DE TAKİP EDİYOR

DSİ’nin verilen karara itirazının söz konusu olduğunu söyleyen Doğan, “Allah’ın izniyle sıtma suyu birinci etapta vatandaşın olmaya devam ediyor. İkinci etapta DSİ’nin itirazı söz konusu verilen karara. DSİ’ye itiraz edilmemesi konusunda yazı yazdık. İl başkanlığımıza ve milletvekillerimize konuyu aktardık. Onlar da takip ediyorlar. İnşallah bu konuyla ilgili de olumlu netice aldığımızda da Sugözü suyu içme suyu olarak vatandaşımızın hizmetinde kalmaya devam edecek.  Bu konuda kararlıyız ve suyun vatandaşımızın musluğundan, vatandaşın evine cazibeli ve ucuz bir şekilde akmasına vesile olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.