Domates iç piyasada kaldı

GÜNCEL 24.12.2020 13:21:54 0
Domates iç piyasada kaldı

RUSYA’NIN Antalya’dan aldığı domates ithalatını koronavirüs gerekçesiyle durdurması, Gazipaşa’da üretilen domateslerin iç piyasada kalmasına neden oldu. 15 gün öncesine kadar Antalya’dan Rusya’ya gönderilen domateslerin iç piyasada kalması ise domates fiyatlarını düşürdü. Geçtiğimiz gün kalitesine göre 2 buçuk lira seviyesinde olan domates fiyatları, dün itibariyle 2 lira seviyesine düştü. Fiyatların daha fazla düşmesinden endişe duyan domates üreticisi, domates ihracatı yasağının yeniden gözden geçirilmesini bekliyor.

 

“DOMATES FİYATI DÜŞTÜ”

Rusya’nın ithalatı durdurmasının ardından Antalya genelinde üretilen domatesin iç piyasada tüketildiğine dikkat çeken Gazipaşa Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan; “Domates fiyatları şuanda iyi değil. Rusya’ya ihracat yok. Şuan hale gelen domates iç piyasada tüketiliyor. Tabi ki ihracat olmadığı için domates fiyatı düştü.  Geçen haftaya kadar fiyatlar çok güzeldi. Bu hafta fiyatta düşüş yaşandı. Bizim üretimimiz iç tüketimden fazla bunun aşıla bilinmesi için ihracatın başlaması gerekiyor” dedi.

 

“FİYATLAR GÜZEL GİTTİ”

“Dikenli salatalıkta bir sıkıntı yok” diyerek konuşmasını sürdüren Fidan, “Dikenli salatalıkta ihracata gidiyor. Dikenli ekimi çok değildi. Fiyatlarda güzel gitti. Domateste kota koyulduğu için, bu sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah kota açılır. Kota açılırsa fiyatlar yükselecek. Bu yıl fiyatlar gayet güzeldi. Çiftçimiz para kazandı. Salatalık, patlıcan, fasulye hepsinin fiyatı gayet iyi” ifadelerini kullandı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27