18 KADASTROYA TAKILDI

GÜNCEL 21.12.2020 12:20:31 0
18 KADASTROYA TAKILDI

PAZARCI Mahallesi Selinus Sahili’nden yürütülen 18 uygulamasının kadastroda yaşanan gecikmeden dolayı tamamlanamadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Biz mayıs ayında Selinus Sahili için mülkiyet raporu istedik. Neredeyse yedi ay olacak ama bir sonuç gelmedi” dedi.

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Pazarcı Mahallesi Selinus Sahili’nden yürütülen 18 çalışmaları hakkında bilgi verdi. Adil Üstündağ’ın Gazipaşa’ya yatığı ziyaret ve sonrasında sosyal medya ile basına yansıyan otel projesine de açıklık getiren Başkan Yılmaz, otelin 120 bin metrekare alana kurulmayacağını ve denize sıfır olmayacağını söyledi. Paylaşımı yapılan otel projesinin önceki yıllarda çizildiğini ve otelin 8 katlı değil en fazla 4 katlı olacağına değinen Yılmaz, Selinus Sahili’ndeki 18 çalışmalarının kadastroda yaşanan gecikmeden dolayı tamamlanamadığına açıklık getirdi.

 

“O OTELİN 8 KATLI OLMA ŞANSI YOK”

Başkan Yılmaz, “Green Park otellerinin 120 bin metrekare alana kurulacağı bilgisi yalan. Yatırımcıya ait olan alanın brütü zaten 130 bin metrekare. Artı, bu yatırımcının arsalarının en çok toplandığı alan 50 bin metrekare. Dolayısıyla bugün otel yapma şansı olsa, kullanabileceği alan 50 bin metrekaredir, yani 50 dönümdür. Ayrıca sosyal medya ve basından gördüğümüz bir otel projesi var. O otel projesine baktığımız zaman, otelin 8 katlı olduğunu görüyoruz. Bununla ilgili eleştiriler aldık. O alanda yapılacak bir otel 8 katlı olma şansı yok. Ayrıca, bu projenin daha önce çizildiğini duydum. Burada 4 kattan fazlasına izin yok. İmar planına göre 4 kattan fazla yapamaz. Kot farkını kullanıp, oteli biraz daha içeri yapmak istese bir ya da iki kat daha arttırabilirler. O otelin 8 katlı olma şansı yok” dedi.

 

“OTELLER DENİZE SIFIR DEĞİL”

Yapılacak otellerin denize sıfır olmadığına da açıklık getiren Başkan Yılmaz, “Ayrıca basında çıkan haberlerde otelin denize sıfır olduğu yönünde ifadeler kullanıldı. Otel denize sıfır olmayacak ki. Kıyı kenar çizgisi diye bir konu var. Kıyı kenar çizgisinden itibaren 50 metre yeşil alan olması şartı var. Bu 50 metrelik alana otelle ilgili bir şey yapmalarına imkan yok. Ondan sonra yol var. Yolun bittiği yerden itibaren 50 metre günübirlik alan var. Otel görselini denize sıfır gibi göstermişler. Yapılması planlanan otel kıyıdan en az 150-200 metre içeride olacak. Basına yansıyan otel projesini özellikle Antalya camiası çok kullandı. Bu konuda belediye başkanını suçladılar. Bu proje yeni çizilmiş bir proje değil. Ben burada otele sahip çıkmıyorum. Doğru olanı söylüyorum. Çalışmak ve işime bakmak istiyorum” diye konuştu.

 

“MÜLKİYET RAPORU KADASTRODAN GELMEDİ”

Selinus Sahili’nde yürütülen 18 çalışmaları daha bitmedi. Bazı haberlerde 18’in bittiği Selinus Sahili’nde tapuların verileceği yazılmış. 18 uygulaması neden bitmedi onu anlatayım size. Biz 18’e başladığımız zaman yasa değişikliği yapıldı. O da şöyle: diyor ki, '18 yaptığın yerlerle ilgili olarak Büyükşehir’e gönderdiğin zaman aynı zamanda kadastrodan da mülkiyet raporu alacaksın.' Biz 29.05.2020 tarihinde Selinus Sahili için mülkiyet raporu istedik. Neredeyse yedi ay olacak ama mülkiyet raporlarıyla ilgili bir sonuç gelmedi” dedi.

 

“ZİYARET NEDENİNİN BİZİMLE BİR ALAKASI YOK”

Adil Üstündağ’ın Gazipaşa’ya yaptığı ziyaretin temelinde kadastrodan gelecek mülkiyet raporunun yattığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Burası Gazipaşa Belediyesinin makamı. Ben de başkanıyım. Benimle kim görüşmek isterse görüşüyorum. Mehmet Bey beni aradı, 'Başkanım sizi ve kadastroyu ziyaret etmek istiyoruz' dedi. Ben de başkan olarak buyurun gelin dedim. Baya kalabalık bir ekiple geldiler. Toplantı salonuna aldık görüştük. İşlerin neden yavaşladığını sordular, ben de kadastrodan mülkiyet raporu bekliyoruz dedim. Bu bizimle ilgili bir konu değil. Bu konu kadastronun konusu. Olay buydu. O arada beraberlerinde Hasan Çavuşoğlu’nu da getirmişler. Antalya Tapu Müdürü vardı. Gazipaşa Kadastro Müdürü vardı. Adil Üstündağ ve beraberinde iki kişi vardı. Dediğim gibi ziyaret nedeninin bizimle bir alakası yok. Ayrıca ben Gazipaşa’nın belediye başkanıyım. Görüşmek isteyen kişilerle görüşürüm” ifadelerini kullandı.

 

“OTEL ARSALARINA MUZ BAHÇELERİ YAPARLARSA HİÇ ŞAŞIRMAYIN”

Gazipaşa’da otel yatırımlarına karşı çıkanların olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Otellere kaşı çıkanlar var. Siz otelleri yaptırmadığınız zaman, o otel arsalarında piknik mi yapıyorsunuz? O arsalardan faydalanıyor musunuz? İçine adım atabiliyor musunuz? O arsalara boş da olsa giremezsiniz. Kızıline giden toprak yol örneğini vereyim. Yıllardır o yol iş makinesi sokamıyoruz. Niye yapamıyoruz. Adam '18 yap, aç' diyor. 18 yapmadan vatandaşın tarlasına girip, muz bahçelerini aşıp yol açabilir misiniz? Şu anda o yolun olduğu yerin park olması lazım, yeşil alan olması lazım. Biz planlı programlı çalışıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Denizler, parklar herkesindir. Kimse buraları kullanmamızı engelleyemez. Ama iki gün sonra otelleri yaptırmadığınız o arsalara muz bahçeleri yaparlarsa hiç şaşırmayın. Koru’da olduğu gibi o yeşil alanlara, 'burası benim tapulu arazim, buraya muz bahçesi yapacağım' derlerse kimse şaşırmasın. Biz oraları kamuya kazandırmak zorundayız. Onun için bu planları yapıyoruz” dedi.

 

“PLATFORMA SERT TEPKİ”

Adil Üstündağ’ın Gazipaşa ziyaretinin ardından Gazipaşa Hepimizin Platformu tarafından yayımlanan gazete ilanına da cevap veren Belediye Başkan Mehmet Ali Yılmaz, ilanda ismi bulunan şahısların yüzde 90’nın Gazipaşa dışında yaşadığına dikkat çekti. Gazipaşa’nın, Gazipaşa dışından yönetilmeye çalışıldığını ve buna izin vermeyeceğini belirten Yılmaz, yayımlanan ilanı basın mensuplarına okudu. Yılmaz, “Kaç tanesi Gazipaşa’da yaşıyor bunların? Kaç tanesinin yeri var orada? Yani 75 kişiden en az 65 tanesi Gazipaşa dışından. Gazipaşa dışarıdan yönetilemeyecek kadar büyük bir ilçedir. Gazipaşa’yı, Gazipaşa’da ikamet edenler yönetir. Benim gibi Gazipaşa’ya gelsinler, siyasete girsinler, aday olsunlar, başkan olsunlar istediklerini yapsınlar.  Ama ben, Gazipaşa dışında oturanların emir kulu değilim. Makul, mantıklı ve doğru önerileri varsa buyursunlar herkese kapımız açıktır. Her türlü görüşe saygımız vardır. Ama bana görüş dikte etmesinler. Benim de bir görüşüm var, Gazipaşa halkının da bir görüşü var. Ben Gazipaşa’da yaşayan vatandaşların refahı, huzuru ve mutluluğu için kendimi adamış bir adamım. Platform üyelerinden bir tanesi bile konuyla ilgili görüşlerini iletmek üzere kapımı çalmadı. Sosyal medyada çarşaf çarşaf eleştirileri var ancak başkanın karşısına geçip 'planın şöyle sakıncaları var, şöyle olmalı' demediler” dedi.

 

“BUNLAR SADECE SAHİL SEVDALISI”

Platform üyelerine yönelik eleştirilerini sert dille sürdüren Başkan Yılmaz, “Antalya’da, İstanbul’da, Ankara’da oturacaksın, Gazipaşa’ya gelmeyeceksin, Gazipaşa böyle kalsın diye belediye başkanını oradan yönlendirmeye çalışacaksın. Yok öyle bir dünya. Ben Gazipaşa halkının gözünün içine bakıyorum. Benim halkımı aşağılayıcı şekilde de küçümsemesinler. Bunların 'Gazipaşa’ya otel yapılınca bulaşıkçı mı olacaksın?  Bekçi mi olacaksın?' Gibi söylemleri var. Benim insanım Alanya’da bulaşıkçılık yapınca kötü olmuyor da Gazipaşa’da yapınca mı oluyor? Niye insanları küçümsüyorsunuz. Bu nasıl bir üslup? Buram buram insanları aşağılayan, küçümseyen ifade tarzı görüyorum bunlarda. Bulaşıkçı mı olacaksın? Bekçi mi olacaksın? Herkes doktor olacak diye bir kural mı var kardeşim. Bu ülkenin bulaşıkçıya da, bekçiye de, aşçıya da, doktora da ihtiyacı var. Neden insanları küçümsüyorsunuz? Alın teriyle ekmek kazanmak utanılacak bir şey mi? Bu insanlar Alanya’da o işlerde çalışmak için sabahın beşinde yola düşüyor. Sen bu adamları küçümsüyorsun. Bu nasıl bir anlayış? Bunlar, sahilden başka bir şey düşünmüyor. Gazipaşa sevdalısı mısınız? Sahil sevdalısı mısınız? Bunlar sadece sahil sevdalısı. Gazipaşa’da iki defa sel felaketi oldu. Neredeydiniz? Pamdemi dönemi yaşıyoruz. Kaç kişiye yardım ettiniz? O beğenmediğiniz işleri yapan hemşehrilerimiz işsiz kaldı. Bunlara nasıl bir çözüm öneriyorsunuz? Uzaktan eğitim döneminde imkanı olmayan kaç Gazipaşalı öğrenciye tablet ve bilgisayar yardımında bulundunuz? Bunların sevdası Gazipaşa değil. Gazipaşa olsa idi insanlarımıza, doğamıza sahip çıkarlardı. Pandemi döneminde hazırlanan gıda kolileri 140-150 liraydı. Bu 75 kişi, kişi başı bir koli yardımı edemez miydi? O kişiler 150 lirayı ceplerinden veremez miydi? O platformcular şu kadar koli de bizden diyemez miydi? Yok… Sen Gazipaşa ve Gazipaşalıları sevmiyorsun. Siz sahil sevdasına düşmüş, sahili seviyorsunuz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27