Müftülükten 'İlmek ilmek iyilik'

GÜNDEM 21.12.2020 12:18:04 0
Müftülükten

TÜRKİYE Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kollarının tertip ettiği 'İlmek İlmek İyilik Projesi’ne Gazipaşa İlçe Müftülüğü’nden destek geldi. Proje kapsamında daha önce, Kars ile Antalya kardeş il olarak seçilmişti. Gazipaşa ve Antalya’dan toplanan yardım malzemeleri Kars’taki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

 

Projeye destek vermek için kolları sıvayan Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan,  ilçe ADRB koordinatörü ve üyelerine,  Kuran kursu öğreticilerine,  İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara destek çağrısında bulundu. Müftü Erdoğan’ın yardım çağrısına kayıtsız kalmayan görevliler ve vatandaşlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler, kış aylarının çetin geçtiği kardeş il Kars’a gönderilmek üzere Antalya İl Müftülüğüne teslim edildi. Antalya’da toplanan, 1018 adet atkı, bere, eldivenden oluşan üçlü takım; 130 adet el örgüsü yelek, 214 adet bere, 114 adet çift çorap ve patik ile 90 adet boyama kitabı hazırlanarak Kars’a gönderildi.

 

“MESAFELERİ ARADAN KALDIRMAYI ARZU ETTİK”

Yapılan yardım kampanyası ve proje hakkında konuşan Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, “Kampanya ile ilgili olarak, yardımlarımızı başka türlü de yapabilirdik. Fakat hediyelerimizin el emeği göz nuru olması ve gönüllere dokunması hususunda daha anlamlı ve daha değerli hale gelmesini istedik. İlmek İlmek İyilik Projesi'yle küçük bir ilmekle uzak gibi görünen gönülleri birbirine bağlamak, Antalya sıcağında evinde örgü ören bir gönüllümüzle doğuda soğuk kış şartlarında yaşayan bir çocuğu, bir insanı buluşturmak ve kardeşlik bağı ile mesafeleri aradan kaldırmayı arzu ettik. Bu vesileyle, İlmek İlmek İyilik Projesi'ne katkı ve katılım gösteren bütün personelimize, öğrencilerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.