Tarih: 21.12.2020 12:17

Suriyeli düşmanlığına tepki

Facebook Twitter Linked-in

ÇINAR Gazipaşa Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Koç, ülkemizde ve ilçemizde bazı kişilerin Suriyelilere yönelik nefret ve düşmanlık beslediğini dile getirerek, Suriyeliler için İHH tarafından başlatılan yardım kampanyasına karşı çıkanlara tepki gösterdi.

 

Koç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Zaman zaman Suriyeli kardeşlerimiz özelinde iflâh olmaz mülteci veya Arap düşmanlığına şahit oluyoruz.  İHH Gazipaşa Temsilciliği'nin başlatmış olduğu yardım kampanyası dolaysıyla sosyal medya hesaplarında bazıları kin ve nefretini kustu. Google'a, 'Suriyeli çocuklar' yazın ne hazin hikâyeler göreceksiniz. Bütün dünya, bu çocukların vatanlarını, geleceklerini ve hayallerini çaldılar maalesef. Kıymetli dostlar! Yaşadığımız toprakları imanla, ilimle, irfanla, hikmetle, muhabbetle, hizmetle yoğuran Allah'ın veli kullarından Hasan Harakânî hazretlerinin sevenlerine söylediği bir sözünü hatırlayalım: “Her kim bu dergah’a gelirse ekmeğini verin, dinini, inancını veya ırkını sormayın; zira Ulu Allah´ın dergahında ruh taşımaya layık olan herkes, elbette Ebu´l- Hasan´ın sofrasında bir lokma ekmek yemeğe layıktır.'

 

“GÖNÜLLERİMİZE BÜTÜN DÜNYAYI SIĞDIRABİLİRİZ”

Değerli öğrencilerimiz! Yaşadığımız evimiz/dergâhımız küçük olabilir. Oraya herkesi sığdıramayabiliriz de. Ama eğer istersek gönüllerimize bütün dünyayı sığdırabiliriz. Eğer gönüllerimizi Allah'ın evi olarak görebilir ve öyle kabul edersek (ki bir mümin için öyle olmak zorundadır) oraya Allah'ın yarattığı tüm mahlûkat sığar.

 

“GÖNLÜMÜZ DE HEP ÖYLE OLSUN”

İmam hatip nesli olarak; gönlünü nefsinin hevâ ve heveslerine yâr edenlere, uçsuz bucaksız gönül alemini kin ve nefretle, husumet ve öfke ile doldurup zehirleyenlere bakmayalım. Gönlü imanla, marifetullahla, muhabbetullahla, hikmetle, irfanla, güzelliklerle dolu insanların gönlüne de, evine de herkes sığar. Özellikle de mazlum ve mağdurlar, yetim ve öksüzler, garip ve gurabâlar. Anadolu Coğrafyası ve Toroslar - Gazipaşa umudun, duanın, rahmetin, kardeşliğin, muhabbetin, fedakârlığın, cefakârlığın, hoşgörünün ve paylaşmanın daimi yurdudur. Gönlümüz de hep öyle olsun inşallah.

 

“BÜTÜN MÜMİNLER KARDEŞTİR”

Gelin, imam hatip camiası olarak, Umudun, hasretin, vuslatın, duanın, güzelliklerin, iyiliklerin ve kardeşliğin adresi olmuş bu vatanı, kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere karşı el ele, gönül gönüle vererek koruyalım.  Mağdur ve mazlumların dinini, inancını veya ırkını sormadan yardımlaşma kültürümüzü - ibadetimizi devam ettirelim. İmam hatip nesli olarak bizler; insan insanın derdi, umudu, yurdu, yuvası ve duası olduğuna inanan insanlarız. Bir an bile bundan uzak düşmeyelim lütfen... Rabbim bizleri 'Bütün müminler kardeştir' ayetinin gereğini yapanlardan eylesin inşallah.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —