Sönmez’den yapılandırma uyarısı

GÜNDEM 15.12.2020 13:18:48 0
Sönmez’den yapılandırma uyarısı

ESNAF Odası Başkanı Sönmez, 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların bu fırsattan yararlanmasının önemine dikkat çekti.

 

Ekonomik durgunluk yüzünden vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle kamuoyunda vergi affı olarak bilinen vergi ve SSK borçlarının yapılandırılması devam ediyor. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların bu fırsattan yararlanmasının önemine dikkat çekti. Vatandaşlar 31 Aralık tarihine kadar Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılabilecek.

 

YAPILANDIRMA İMKANI

Yapılandırma kanunuyla vergi, SGK ve bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırıldığını hatırlatan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Esnaf Bağ-Kur sigortalarından geçmiş prim borcu olanlarile prim borcundan dolayı askıya alınan hizmetleri bulunanların 7256 sayılı kanun gereğince Aralık ayı sonuna kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılandırma talebinde bulunup, faiz indiriminden yararlanarak peşin veya taksitle ödeme imkanlarından yararlanma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca prim borcu olup da ödeme yapmayanların borcuna tekabül eden borçlarını askıya aldırtarak borçlarını sildirme imkanı da vardır. Esnafımızın söz konusu kanunla getirilen yapılandırma fırsatından durumlarına uygun olan seçeneklere göre faydalanmaları önem arz etmektedir” dedi.

 

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR

Vatandaşlar ve esnaflar bu kapsamda; Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları ile belediyelere olan vergi, kira, ücret borçları ve idari para cezaları, su ve atık su borçları yapılandırılabilecek. Yapılandırma müracaatları 31 Aralık 2020’ye kadar yapılabilecek.