BİRİ BUNLARA DUR DESİN

GÜNDEM 9.12.2020 11:58:15 0
BİRİ BUNLARA DUR DESİN

GAZİPAŞA’DA, şubesi bulunmayan kargo şirketleri vatandaşları çileden çıkardı. Evlere yapılmayan teslimatlar sokakta gelişi güzel yapılınca adeta koronaya davetiye çıktı.

 

Gazipaşa’da son yıllarda alışkın olmaya başladığımız manzaraya bir yenisi daha eklendi. Gazipaşa’da şubesi bulunmayan kargo şirketleri, evlere yapılması gereken teslimatları, vatandaşları ayağına çağırarak yapıyor. Kargo araçlarını şehrin farklı noktalarına park eden kargo şirketi çalışanları, müşterilerini arayarak bulundukları yere çağıyor. Kargosunu teslim almaya gelen vatandaşlar, teslimat sırasında beklerken kuyruk oluşuyor. Soysal mesafe kuralının unutulduğu o anlarda koronaya davetiye çıkıyor. Kargocuların sorumsuz çalışmasına vatandaşların sorumsuzluğu da eklenince ortaya düşündüren görüntüler çıkıyor.

 

TEDBİRLER HİÇE SAYILDI

Gazipaşa’da son zamanlarda haberlere konu olan olayın bir benzeri Denizkızı Kavşağı’nda meydana geldi. Kargo aracını kavşakta bulunun Hüseyin Bilgiç İş Merkezinin önüne park eden kargo şirketi çalışanı, müşterilerini arayarak bulunduğu yere çağırdı. Kargolarını alamaya gelen vatandaşlar kısa sürede yoğunluk oluşturdu. Kalabalık nedeniyle metrelerce kargo kuyruğu oluşturan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını unuttu. Ortaya çıkan görüntüler alınan önlemler, çıkarılan genelgeler ne düzeyde uygulanıyor sorusunu akıllara getirdi. Çevredeki esnaflar ise yaşanan duruma tepki gösterdi.

 

İŞ YERLERİ KAPANAN ESNAFLARA HAKSIZLIK EDİYORUZ

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu'nun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir uygulanmaya koymuş ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle ilçemizde 71 iş yeri kapatılmıştı. Ortaya çıkan görüntülerden yola çıkarak yetkililere şu soruları soruyoruz.

 

- Tedbirler, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla alındıysa, son haftalarda haberlere konu olan bu görüntülere neden dur denmiyor?

 

- Kapısına kepenk vurulan 56 kahvehane, 11 internet kafe ve 1 çay bahçesi görüntülerdeki riski tek başına oluşturabiliyorlar mıydı?

 

- İlçemizde vaka sayıları günden güne artarken, oluşturduğumuz bu görüntülerle iş yerleri kapanan esnaflara haksızlık etmiyor muyuz?

 

-Yaşanan bu görüntülere müsaade ederek, sürecin uzamasına imkan sağlamıyor muyuz?

 

- İlçede şubesi bulunmamasına rağmen Gazipaşa’ya kadar gelen kargo çalışanları, evlere teslimat yapamaz mı? Siz yetkililer, kargo şirketlerinin yetkilileriyle görüşme yapıp çözüm yolu aradınız mı?