Tarih: 28.08.2020 12:35

Üniversiteye ilgi artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Üniversite sınavına giren öğrencilerin yerleştirme sonuçları belli oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) ve Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü’nün kontenjanlarının tamamı doldu. 

 

280 ÖĞRENCİYE KAYIT HAKKI

Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu, üniversite adayları tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nun 6 programındaki 270 öğrenci kontenjanının tamamı doldu. Bu kontenjanlara ek olarak ayrıca 10 öğrenci de okul birincisi kontenjanından yararlanarak kayıt yaptırmaya hak kazandı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında uzaktan eğitimin verileceği Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda doluluk oranı yüzde 100 oldu.

 

DOLULUK ORANI YÜZDE 100

Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu, İkram Hizmetleri, İşletme Yönetimi,   Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerine öğrenci aldı.  İkram Hizmetleri 26, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri 52, İşletme Yönetimi Programı 47, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 62, Tıbbi Aromatik Bitkiler 31, Turizm ve Otel İşletmeciliği 62 öğrenci kayıt yaptırma hakkı kazanırken,  doluluk oranı yüzde 100 oldu.

 

FAKÜLTEYE İLGİ SÜRÜYOR

2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü de kontenjanının tamamını doldurdu. Havacılık Yönetimi Bölümü’ne bu yıl da 60 öğrenci yerleşti. Böylelikle fakültede doluluk oranı yüzde 100 olurken,  öğrenci sayısı 120’ye yükseldi.

 

REKTÖRDEN DEĞERLENDİRME

2020 YKS sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “ALKÜ olarak başarı grafiğimiz her geçen gün daha ileriye gidiyor ve her geçen gün tercihlerde daha fazla ön plana çıkmayı başarıyoruz. Eğitim kalitemizin yanı sıra bu başarıyı elde etmemizde güzel Alanya’mızın payının da olduğunu unutmamak gerekiyor. Haberimizde belirtilen rakamlara Spor Bilimleri Fakültesi ile Yabancı Uyruklu öğrenci sayıları dahil değil. Çünkü öğrenci alımında farklı bir prosedür uygulanıyor.   Bu vesileyle yoğun bir eğitim döneminin ardından üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize teşekkür ediyorum. ALKÜ Ailesine hoş geldiniz” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —