Keklikler doğaya salındı

GÜNCEL 28.08.2020 12:33:02 0
Keklikler doğaya salındı

ALANYA Doğa Koruma ve Milli Parklar İşletme Şefliği ile Gazipaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği iş birliğiyle, Gazipaşa’nın kırsal mahallelerinde keklik popülasyonunu arttırmak amacıyla 12 mahalleye keklik salındı. Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar İşletme Şefliği ekiplerinin kontrolünde doğaya salınan kekliklerin, sayı olarak artırılması ve üremelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar İşletme Şefliği ekiplerinin gözetiminde yapılan çalışmalarda; Çile, Doğanca, Akoluk,  Gökçesaray, Esenpınar, Çimenbağ, Yenigüney, Çığlık, Çörüş, Çakmak, Bakılar ve Göçük mahallelerine toplamda 600 keklik salındı.

 

12 MAHALLEYE 50’ŞER ADET KEKLİK SALINDI

Konuyla ilgili konuşan Gazipaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hasan Tuncel; “ İlçemizde 7-8 yıldır keklik sayısı azaldı. Niçin azaldığının tatmin edici bir açıklaması yok. 2020-2021 sezonunda Akdeniz bölgesinde keklik avı Merkez Av Komisyonu kararı ile yasaklandı. Bugün Alanya Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal ve ekibi ile birlikte ilçemiz mahallelerinde kekliğin çoğalması için keklik salımı yaptık. Çile, Doğanca, Akoluk, Gökçesaray, Esenpınar, Çimenbağ, Yenigüney, Çığlık, Çörüş, Çakmak, Bakılar ve Göçük mahallelerine 50’şer adet keklik salınarak, mahalle muhtarları gözetiminde kekliliğin yaşam alanı olan bölgelere salınmıştır” ifadelerini kullandı.

 

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan çalışmalardan dolayı ekiplere teşekkür eden Tuncel, “Mahalle muhtarlarının ve vatandaşların salınan keklikleri koruyup, kollayarak sayılarının artışının ve üremelerinin destekleneceğinden şüphem yoktur. İlçemizde kekliğin çoğalması için bu çalışmayı yapan tüm ekibe ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal Bey’e teşekkür ederim. İnşallah keklik sayımız artarak gelecek nesillere de yardımcı olacağız. Keklik varlığımızı arttırmak için çalışma yapan tüm vatandaşlara da teşekkür ederim. Avcılık sadece doğadan avlamak değil, gerekirse doğaya salmaktır” dedi. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27