SU SORUNUNA İMECE ÇÖZÜM

GÜNCEL 26.08.2020 12:48:04 0
SU SORUNUNA İMECE ÇÖZÜM

GAZİPAŞA’NIN Karatepe (Sivastı) Mahallesi sakinleri, yaylalarında yaşanan 150 yılık su sorunu imece usulüyle çözdü.

Gazipaşa’ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan 1850 metre rakımlı Karatepe (Sivastı) Yaylası’nın bir buçuk asırlık su sorunu tarihe gömüldü. Yaşanan su sorunu nedeniyle mahallelerin tercih etmediği yayla, su sorunun çözüme kavuşmasıyla birlikte, yeniden mahalle sakinlerinin yaz aylarındaki adresi olacak. İmece usulü yapılan çalışmalarda yaylada bulunan su kaynağına 80 tonluk su deposu inşa edildi. Depoya bağlanan 3 kilometrelik borularla yaklaşık 100 haneye tazyikli su verildi. Su sorunun çözülmesiyle yaylada büyük mutluluk yaşandı. Yapılan çalışmalarda vatandaşların yanında olan ASAT, yaylada yapılan çalışmalara bin metre boru ve iş makinesi desteği verdi. Topaloğlu İnşaat ise yaylaya yapılan su deposuna inşaat malzemesi desteğinde bulundu.

 

ARTIK YAYLADA SU SORUNU KALMADI

150 yıllık su sorunun çözüldüğü için büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Karatepe (Sivastı) Mahallesi Muhtarı Ali Koç, “Yaylamızda bir buçuk asırdır var olan su sorunu çözüldü. Yaylada yaşanan su sorunu nedeniyle mahalleli yaylaya gitmiyordu. Artık su sorunu kalmadı. Mahalle sakinlerimiz el birliği ile sorunu çözdü. Artık herkes gönül rahtlığı ile yaylaya gidebilecek” dedi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Muhtar Koç, “Mahalle sakinleri olarak bir olduk. Yaylada 80 tonluk su deposu inşa ettik. 2 kilometrelik boru aldık. Kendi imkanlarımızla yaklaşık 100 haneye tazyikli su verdik. Bunu mahalle sakinlerimizle birlikte başardık. Allah onlardan razı olsun” dedi.

 

ASAT VE TOPALOĞLU İNŞAATA TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan çalışlara ASAT ve Topaloğlu İnşaat’ın destek verdiğine dikkat çeken Muhtar Koç, “ASAT, suları taşıdığımız 3 bin metre borunun bin metresini aldı. Bunun yanında çalışmalarda kullanmamız için iş makinesi desteği verdi. Ayrıca Topaloğlu İnşaat da, su deposunun yapılmasında kullanılması için inşaat malzemesi desteğinde bulundu. Çalışmalarda emeği geçen mahalle sakinlerimiz başta olmak üzere, ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Erhan Özbudak ile ekibine ve Topaloğlu İnşaat’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.