Tarih: 26.08.2020 12:46

Suriyeli çocuklar korona dinlemiyor

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA çöpten plastik ve karton toplayan Suriyeli çocuklar, virüse meydan okuyor. Hijyenden tamamen uzak şekilde çöpleri karıştıran çocukların uyarılması gerekiyor.

 

Gazipaşa’da Suriyeli çocuklar,  koronavirüse (Kovid-19) adeta meydan okuyor. Koronavirüse yakalanma riskine rağmen çöpleri çıplak elle karıştıran çocuklar, plastik ve karton gibi atıkları topluyor.  Her gün bisikletlerine binerek ilçenin dört bir yanında bulunan çöpleri karıştıran Suriyeli çocukların yetkililer tarafından uyarılması gerekiyor.

 

HİÇBİR TEDBİR YOK

Gazipaşa’da yaşları 9 ila 10 arasında değişen Suriyeli iki çocuk, çöpten plastik ve karton topluyor. Bisikletlerine binerek ilçenin dört bir yanında bulunan çöpleri karıştıran çocuklar, buldukları plastik ve kartonları bisikletlerinin arkasında bulunan kasaya yerleştiriyor. Yeni tip koronavirüs vakalarının arttığı bugünlerde çocukların, hiçbir tedbir almadan çöpleri karıştırması tehlikeye davetiye çıkarıyor. Çocukların maskesiz ve eldivensiz plastik ile kâğıt topladıkları, zaman zaman ellerini çöp konteynırlarına dayadıkları görülüyor. Suriyeli çocukların bu tedbirsiz davranışlarının gerekli merciler tarafından ne zaman fark edeceği merak ediliyor.

 

YETKİLİLER NE ZAMAN FARK EDECEK?

Gazipaşa’da çöpten plastik ve karton toplayan çocukları gören vatandaşlar, yetkililerin bu duruma dahil olmasını istedi. Çöplerde birçok virüs ve mikrobun bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Son dönemde bisikletleri ile gelerek çöpleri karıştıran çocukları görüyoruz. Çocuklar maske ve eldiven takmadan çöpleri karıştırıyor. Boyları yetmediğinde ise ellerini konteynırlara dayayıp destek alarak içe doğru eğiliyorlar. Çöplerde koronavirüs olabilir. Hijyenden tamamen uzak olarak plastik ve karton toplayan çocukların sıkıntılı süreçte uyarılması gerekiyor. Biz, her gün bu çocukları çöpleri karıştırırken görüyoruz ancak yetkililer ne zaman görecekler merak ediyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —