Tarih: 25.08.2020 13:20

Karalar’da sit alanı tescillendi

Facebook Twitter Linked-in

DOĞASI, kültürü, eşsiz güzellikleri ve tarihsel değerleriyle bilinen Gazipaşa’daki arkeolojik sit alanlarına bir yenisi daha eklendi. Resmi Gazete’nin 23 Ağustos tarihli sayısında Karalar Mahallesi’nde yer alan antik dönem yerleşim alanı 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Resmi Gazete'nin 23 Ağustos sayısında yayımlanan ilanına göre, Antalya, Isparta, Balıkesir, Burdur, Afyon ve Nevşehir'deki bazı yerler, 1 ila 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.  Gazipaşa’nın Karalar Mahallesi ile Alanya’nın İmamlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan antik dönem yerleşim alanı 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla, sit alanı olarak tecil edilen antik dönem yerleşim alanı korumaya alındı. Gazipaşa’daki arkeolojik sit alanlarının sayısı 16’dan 17’ye yükseldi.

 

SESSİZ CENNETTE SAKLI KALDILAR

Gizli cennet olarak bilinen Gazipaşa’nın tarihi sit alanları keşfedilmeyi bekliyor. Gazipaşa merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan toplam 17 arkeolojik sit alanının turizme kazandırılması gerektiği belirtiliyor.  Vatandaşlar, Gazipaşa’nın tarihi değerlerinin tanıtımının yapılarak ilçe turizminin canlandırılabileceğini söylüyor.

 

Gazipaşa’daki arkeolojik sit alanları şöyle:  Selinus Antik Kenti, Nephelis Antik Kenti, Cestrus Antik Kenti, Julia Sebaste Antik Kenti, Antiochis Ad Cragum Antik Kenti, Adandalamos Antik Kenti, Yakacık Köyü Altıkapı Hanı, Karalar Köyü Sırtlarini Mağarası, Bıçkıcı Manastırı, Bıçkıcı Mevkii Ortaçağ Kulesi, Macar Köyü Alacadağ Öreni, Kızılgüney Köyü Ören Yeri, İnceğiz Köyü Tepeçukur Ören Yeri, Hisartepe Ören Yeri, Ekmel Mahallesi Tümülüsü, Hasdere Köyü Türbe Ve Mezarları.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —