Hükümet konağı yetersiz kalıyor

GÜNCEL 24.08.2020 11:44:24 0
Hükümet konağı yetersiz kalıyor

GAZİPAŞA’DA 1945 yılında yapılmış olan Hükümet Konağı, mevcut fiziki durumuyla yetersiz kalıyor. Tarihi binada ihtiyaç duyulan yenilik ve değişiklikler yapılamıyor.

Gazipaşa Hükümet Konağı,  73 yıl önce yapılmış olması nedeniyle günün ihtiyaçlarına cevap veremeyecek durumda. İki kattan oluşan tarihi binanın üst katında Kaymakamlık makamı, Yazı işleri Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yer alırken, birinci katta ise Malmüdürlüğü, Milli Emlak Şefliği gibi kurumlar bulunuyor. Tek giriş kapısı bulunan binada özellikle hazine arazilerinin satışının yapıldığı günlerde yoğunluk yaşanıyor. Her geçen yıl nüfusu artan ilçeye yetersiz kalan Hükümet Konağı’nın eski ve kargir bina olması nedeniyle ihtiyaç duyulan yenilik ve değişiklikler de yapılamıyor.

 

KURUMLAR DAĞINIK

Hükümet Konağı’nın içinde bulunması gereken bazı kurumlar da ilçenin farklı yerlerindeki binalarda dağınık şekilde hizmet veriyor. Öte yandan mevcut binanın güneyinde belediyeye ait bir alan resmi kurum ilan edilmişti. Gazipaşa Belediye Başkanlığı tarafından Hükümet Konağı yapılması için buranın imar planı revizyonu yapıldı ve askı süreci tamamlandı.  İtirazların değerlendirilmesinin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa 18. Madde uygulaması yapılacak. Daha sonra ise tahsisi yapılarak, bakanlığa projesi sunulacak.

 

ENGELLER KALDIRILMIŞTI

Gazipaşa Hükümet Konağı, 2018 yılında yapılan düzenlemelerle ilçedeki engelsiz ilk bina oldu.  Kaymakam Nurullah Kaya döneminde, görme engellilerin bina içinde daha rahat dolaşmaları ve işlerini kolay şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla, bina girişinden itibaren kabartma şeklinde yönlendirme levhaları, sarı şeritler ve kapılara kabartma tabelalar yerleştirilmişti. Ayrıca bina içine engellilerin rahatça kullanacağı engelli tuvaleti yapılmıştı. Daha önce binaya gelen engelli vatandaşlar, iş ve işlemlerini birinin yardımı olmadan yapamıyordu.