Pazarda tedirgin eden görüntü

GÜNCEL 22.08.2020 01:40:29 0
Pazarda tedirgin eden görüntü

İLÇEDE yüzlerce kişinin alışveriş için gittiği pazarda,  bazı esnafların maske takmaması tedirginlik yaratıyor.

Gazipaşa’da son dönemde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış yaşandı. İlçede son aylarda artan vaka sayısı tedirginlik yaratırken, tedbirlerin tam anlamıyla uygulanmadığı görülüyor. Uzmanlar tarafından sürekli vurgulanan maske ve sosyal mesafe kuralı semt pazarında sürekli ihlal ediliyor.  Yüzlerce kişinin alışveriş için geldiği pazarda özellikle bazı esnafların maske takmadığı gözlendi.

 

ESNAF KURALLARA UYMUYOR

Gazipaşa’da Alparslan Türkeş Parkı’nda kurulan yaş sebze ve meyve pazarında,  tüm uyarı ve denetimlere rağmen maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilmiyor. Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar maske kullanımına dikkat ederken, bazı pazarcı esnaflarının tüm uyarı ve tedbirlere rağmen kurallara uymadığı görülüyor. Kimi esnaf maskesini çenesinin altında tutarken, kiminin ise olması gibi takmadığı görülüyor. Hafta boyunca farklı ilçelerde tezgah kuran ve yüzlerce insanla aynı ortamda bulunan pazarcıların, maske kullanımına dikkat etmemesi tepkiye neden oluyor.

 

DENETİMLER SIKLAŞMALI

Alışveriş için pazara gelen vatandaşlar, pazarcıların bu umarsızlığına tepki gösterdi. Pazarda polis ve zabıtanın pazarda daha sık aralıklarla denetim yapmasını isteyen vatandaşlar,”Bizler haftalık sebze ve meyve alışverişimizi yapmak için maskemizi takıp pazara geliyoruz. Ancak bugün pazarda gördüm ki, alışverişe gelen vatandaşlardan daha çok pazarcı esnafı kurallara dikkat etmiyor. Birçoğunun maskesi çenesi altında ya da olması gerektiği gibi takılmamış. Pazarcı esnafının sadece ilçemizde tezgah kurmadığını düşünüyoruz. Hafta boyunca farklı ilçelerde tezgah kuruyorlar. Bu da yüzlerce kişiyle aynı ortamda bulunmak demektir. Pazarda polis ve zabıta tarafından daha çok denetim yapılmalı ve kurallara uymayanlara gerekli cezai işlem uygulanmalı. Ancak bu şekilde kurallara uyulacağını düşünüyoruz” dediler.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27