Okul alışverişi yerli esnaftan

GÜNCEL 21.08.2020 13:41:14 0
Okul alışverişi  yerli esnaftan

 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, okulların 21 Eylül tarihinde açılacağının duyurulmasıyla birlikte okul alışverişlerinin başladığına dikkat çekerek sağlıklı alışveriş ve hijyenik ürünler için kırtasiyeci ve okul formacı esnafının tercih edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin 21 Eylül itibariyle başlayacağının açıklanması ile birlikte, esnaf odası temsilcilerinden açıklama geldi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, vatandaşların okul alışverişlerini yerli esnaftan yapmalarını istedi. “21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir zaman kala, öğrencilerimiz ile velilerimizde alışveriş telaşı başladı” diyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Bu yıl Pandemi nedeniyle alışverişlerimizi daha dikkatli yapmalıyız. Kitap, defter, kalem, silgi gibi her türlü kırtasiye malzemesinin hijyenik ve kaliteli olmasına dikkat etmeli, alışverişlerimizi her türlü denetimleri yapılan esnaf ve sanatkarlarımızdan yapmalıyız. Alışverişlerimizde alacağımız ürünlerin kalitesine dikkat etmeli, sağlıksız ortamlardan uzak durmalı, her türlü hijyenin sağlandığı ve tedbirlerin alındığı esnafımızı tercih etmeliyiz.” dedi.

 

“HEM SAĞLIĞIMIZI HEM DE MAHALLE KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYALIM”

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sağlıksız ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, “Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye alışverişleri yoğunlaşmaya başladı. Ancak öğrencilerin sürekli temas halinde olduğu bu malzemelerin kaliteli ve sağlıklı olmasına her zamankinden daha çok dikkat etmeliyiz. En güvenilir malzemeler mahallemizin yerel esnafında bulunur. Maalesef, markası ve nerede üretildiği belli olmayan birçok ürün okulların açılmasına kısa zaman kala piyasaya sürülüyor. Alınacak kırtasiye malzemelerinin içeriğine çok dikkat edilmeli. Gerektiğinde hesap sorabileceğimiz, güvendiğimiz, tanıdığımız mahalle esnafımızdan alışveriş yapılmalı. Böylece, hem çocuklarımızın sağlığını hem de mahalle kültürümüzü korumuş oluruz” diye konuştu.

 

SÖNMEZ GAZİPAŞA HALKINA SESLENDİ

Okul alışverişi konusunda Gazipaşa halkına seslenen Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa’da okul alışverişi yapacak ailelere yerli esnafı tercih edin çağrısında bulundu. Salgın nedeniyle ara verilen okulda eğitimin bir aksilik çıkmaması durumunda 21 Eylül’de yeniden başlayacağını hatırlatan Sönmez, “Yüz yüze eğitimin başlayacak olması, öğrencilerde ve velilerde alışveriş heyecanına neden oldu. Okul kıyafetleri, çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri okul alışverişlerinin olmazsa olmazı. Bu dönemde tüm okul alışverişi ihtiyaçlarımızı, yerli esnaftan yapalım. Yaşadığımız süreç nedeniyle esnaflarımız bir hayli sıkıntı çekti. Yerli esnaftan yapacağımız okul alışverişiyle esnaflarımıza bir nebze olsun destek olalım” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27