Tarih: 20.07.2020 12:12

TARİH HAYAT BULACAK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan ve içinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle bölge halkının dikkatini çeken Doğanca Mahallesi’nde, mahalle ve ilçe halkını memnun edecek bir girişim başlatıldı. Doğanca Mahallesi Asar bölgesinde bulunan ve kaçak kazı faaliyetleri ile doğal yollardan tahrip olan, tarihi; Eti, İyon ve Roma dönemlerine dayanan kaya mezarlarının korunması, turizme kazandırılması ve gerekli restorasyon çalışmalarının başlatılması için girişimlerde bulunuldu.

 

AK PARTİLİ VEKİL HAREKETE GEÇTİ

 

Mahalle sakinlerinden Atila Uysal tarafından gündeme getirilen kaya mezarlarının durumu, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’i harekete geçirdi. Asar’da bulunan tarihi mezarların kaçak kazı yapan şahıslar ve doğa tarafından tahrip edildiğini sosyal medya paylaşımlarında gündeme getiren Uysal, kaya mezarlarıyla ilgili Antalya’da girişimlerde bulundu. Yaptığı çalışmalar sonucunda AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in konuyla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’a gerekli talimatların verildiğini ifade eden Uysal, mezarların korunması ve turizme kazandırılması girimlerin başladığını söyledi.

 

MEZARLAR TOPRAK ALTINDA KALDI

 

Doğanca Mahallesi’nde bulunan mezarların turizme kazandırılmasını bekleyen bölge sakinleri, binlerce yıllık mezarların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Mezarların hazine avcıları tarafından tahrip edildiği iddiaları da çok konuşulan konular arasında. Öte yandan geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan tarihi mezarlar, doğa olayları karşısında ayakta güçlükle duruyor. Rüzgar ve yağmur sularının getirdiği topraklar kaya mezarlarını yıldan yıla kapatıyor. Binlerce yıllık tarihin yok olduğunu kendi gözleriyle gören mahalle sakinleri, kaya mezarlarının turizme kazandırılmasını bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —