Tarih: 17.07.2020 13:57

İLKOKUL KADERİNE TERK EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’ya bağlı Çığlık Mahallesi Narlıca mevkiinde bulunan ve atıl vaziyette bulunan Narlıca İlkokulu kamuya kazandırılmayı bekliyor. Yıllarca Narlıca sakinlerine 'birleştirilmiş ilkokul' olarak hizmet veren ve vatandaşların emeği ile yapılan okul, yıllardır eğitime kapalı şekilde bekliyor. Kaderine terk edilen Narlıca İlkokulu ve okula bağlı lojman yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Okulun ve lojmanının kamuya kazandırılmasını isteyen mahalle halkı, gerekli tadilat işlerinin yapılmasını talep ediyor. Okul ve lojmanın onarılıp mahalle konağına çevrilmesini isteyen yerel halk, atıl vaziyette bekleyen binaları, özel gün ve toplantılarda kullanmak istiyor.

 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

 

Okul ve lojmanda tadilat yapılmasını isteyen Süleyman Karaduman isimli vatandaş, “Bu okulun yapımında birçok insanın emeği var. Narlıca İlkokulu, bugün aramızda birçok mevkide bizlere hizmet veren öğretmen, avukat ve memurların yetişmesine vesile oldu. Hali hazırda hala bu haliyle bile mahallenin her türlü toplantısına ev sahipliği yapan, bu mahallede büyümüş her çocuğun bin türlü hatırasının olduğu bu binaları bu şekilde kaderine terk etmek önce mahallemiz sonra idarecilerimiz adına üzücü bir o kadar da acı bir durumdur. Burada herkesin gerekli duyarlılığı göstererek ivedilikle bu binaların aşağı Çığlık’ta (Çığlık Mahalle merkezi) olduğu gibi restore edilerek Narlıca sakinlerinin hizmetine sunulması elzemdir. Bu konuda kimin üzerine ne görev düşüyorsa acilen uygulamaya koymalıdır” dedi.

 

“CAMİ LOJMANI YAPILABİLİR”

 

Narlıca mevkiinde bulunan camide, görevli imamın bulunmadığını söyleyen Karaduman, “Camimizde lojman olmadığı için Narlıca’ya imam görevlendirilmiyor. Bu binalardan biri, cami lojmanı olarak tahsis edilebilir. Hem bu vesile ile köyümüze bir de imam görevlendirmesi yapılabilir. Bu okul ve lojman binaları yıkılma terk edileceğine kamuya kazandırılabilir. Narlıca halkı olarak bu binaların, Narlıca sakinlerine kazandırılmasını istiyoruz. Yetkililerin gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —