ŞEHİDİMİZİ KARŞILADIK

Van ve Hakkari'de keşif faaliyeti yapmak için Van Ferit Melen Havalimanı'ndan havalanan keşif uçağının düşmesi sonucu şehit 7 polisten biri olan Anamurlu polis memuru Burak Derya’nın naaşı Gazipaşa Havalimanı’na getirildi. Şehidimiz b

GÜNCEL 17.07.2020 01:35:01 0
ŞEHİDİMİZİ KARŞILADIK

VAN ve Hakkari'de keşif faaliyeti yapmak için Van Ferit Melen Havalimanı'ndan havalanan EM-809 kuyruk numaralı keşif uçağının düşmesi sonucu 7 polis şehit oldu. Yaşanan acı olayın ateşi, komşu ilçemiz Anamur’a da düştü. 28 yaşındaki şehit polis memuru Burak Derya'nın acı haberi, Anamur'a bağlı Beyazıt Mahallesi'nde bulunan baba evine ulaştı. Şehidin ailesinin yaşadığı ev ve sokaklar Türk bayrağıyla donatıldı. Şehidin babası emekli polis Özcan Derya, dün sabah saatlerinde Gazipaşa Havalimanı’ndan DNA tespiti için Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

 

ŞEHİDİMİZİN NAAŞI HAVALİMANINA GETİRİLDİ

 

Yaşanan uçak kazasında şehit olan polis memuru Burak Derya’nın naşını taşıyan uçak dün akşam saat 22.00’de Van’dan havalandı. Şehit Burak Derya ve DNA tespiti için Van Adli Tıp Kurumu'na götürülen şehidin babası Özcan Derya’yı taşıyan kargo uçağı gece 00.00’da Gazipaşa Havalimanı’na indi. Şehidi; annesi Firdevs Derya, şehidin kız kardeşi ve akrabalarıyla birlikte; Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbıyık, İlçe Jandarma Komutanı Memduh Köşker, Havalimanı Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar karşıladı.

 

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

 

Gazipaşa Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde, şehit ailesinin feryatları ise yürekleri dağladı. Polis tören mangası tarafından kargo uçağından alınan şehidimizin naaşı, Anamur’a götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Burak Derya, bugün cuma namazına müteakiben Anamur Otogar Camiinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Ovabaşı Mahallesi Mezarlığında toprağa verilecek. Öte yandan, 28 yaşındaki şehit polis memuru Burak Derya’nın bekar olduğu öğrenildi.