Tarih: 14.07.2020 12:10

KORONADA SON DURUM

Facebook Twitter Linked-in

ÇİN’DE ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ederken, Gazipaşa’da ortaya atılan korona iddiaları vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. İlçede yaklaşık 15 gün önce antikor testi yapılan bir kişinin sonuçları pozitif çıktı. Gazi Mahallesi’nde oturduğu öğrenilen vatandaşın hastanedeki işlemlerinin ardından evinde izole edildiği öğrenildi. Olayın ardından kamuoyunda, sosyal medyada ve bazı basın organlarında, hastanenin boşaltıldığı, pozitif vaka sayısının arttığı, mahalle ve sokakların karantina altına alındığı iddia edildi. İddiaların, sosyal medya ve sokakta konuşulmaya başlanmasının ardından Gazipaşa’da panik yaşandı.

 

2 VAKA VAR KARANTİNA YOK

 

Söz konusu iddialar hakkında resmi makamlar tarafından yapılan açıklama, yüreklere su serpti. Söz konusu olayda pozitif vaka sayısının bir olduğunu ifade edilirken, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan işlemlerde gerekli tedbirlerin alındığı, hastanede her hangi bir boşaltma işleminin yapılmadığına dikkat çekildi. Pozitif vakaya rastlanan vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu, hastanede yapılan işlemlerinin ardından evinde gözetim altında tutulduğu kaydedildi. Ayrıca vakaya rastlanan şahsın yakın çevresine yapılan testlerinde negatif çıktığı ifade edilen açıklamada, karantinaya alınan mahalle, cadde ve sokağın olmadığı dile getirildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde şehir dışından gelen ve korona testi pozitif çıkan bir üniversite öğrencisinin evinde izole edildiği açıklandı.

 

RESMİ AÇIKLAMALARA İNANIN

 

Resmi kaynaklardan yapılmayan duyuruların dikkate alınmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, ilçede salgının yayılmasını önlemek için uygulanan tüm tedbirlere uyulması, yeni normalleşme sürecinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği hususunda vatandaşlara uyarı yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —