RAKİPLER UÇTU BİZ GERİ GİTTİK

Gazipaşaspor'la birkaç sezon önce aynı ligde mücadele eden Serik Belediyespor 2'nci lige, Kestelspor ise 3'ncü lige çıktı. Serik ve Kestel ile Süper Amatör Lig’de mücadele eden Gazipaşaspor ise amatör ligde yer alıyor.

SPOR 14.07.2020 12:03:25 0
RAKİPLER UÇTU BİZ GERİ GİTTİK

ÇİN’İN Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs, spor organizasyonlarını da vurdu. Birçok ülkede ligler tamamlanmadan tescillenirken, Avrupa’nın bazı ülkeleriyle Türkiye Süper Lig ve 1. Ligde maçlar oynanmaya devam ediyor. Ülkemizde, 2. ve 3. Ligler ise tamamlanmadan tescillendi. Antalya’da Alanya’yı temsil eden Kestelspor ile Serik’i temsil eden Serikspor, bulundukları liglerden bir üst lige çıkmaya hak kazandı. Birkaç sezon önce her iki takımla rekabet içinde olan ilçemiz takımı Gazipaşaspor, amatör kümede can çekişiyor.

 

RAKİPLER ALDI YÜRÜDÜ

 

Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararla 2'nci ve 3'ncü ligler ile Bölgesel Amatör Liglerde lider olan bütün takımlar bir üst lige çıkmaya hak kazandı. Alınan karar ile 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta lider olan Serik Belediyespor 2'nci lige çıktı. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grup lideri olan Kestelspor ise 3'ncü lige terfi etti. Birkaç yıl öncesine kadar Serik ve Kestel ile Süper Amatör Lig’de (SAL) mücadele eden Gazipaşaspor ise amatör ligde yer alıyor.

 

BAL’IN KAPISINDAN DÖNDÜK

 

2015-2016 yılında Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) kapısından dönen Gazipaşaspor, BAL’a çıkmak için Konyaaltı Belediyespor ile Play Aut mücadelesi vermişti. Ali Zitouni  ve Hasan Hüseyin Mercan’ın attığı gollerle sahadan 2-1 mağlup ayrılan Gazipaşaspor, o sezan tarihinin en başarılı yılını geride bırakmış ve çöküşe başlamıştı. Bal’ın kapısından dönen ve ilçe genelinde yeterli ekonomik desteği bulamayan Gazipaşaspor, Antalya Süper Amatör Lig’den Antalya Amatör Lig’e düşmüştü. Gazipaşaspor, 2015-2016 sezonunda ligi Kestelspor’un önünde bitirmişti.

 

BİR ZAMANLAR RAKİPTİK

 

Rakiplerine göre ekonomik desteği daha az olan Gazipaşaspor, ilçe halkına sportif bir başarı mutluluğu yaşatamazken, bir zamanlar rakibi olan ve aynı lige mücadele ettiği Serik Belediyespor Türkiye 2.Lige, Kestelspor ise 3. Lige çıkma başarısı gösterdi.

 

“TAKIMA DESTEK LAZIM”

 

Serik Belediyespor ve Kestelspor’un aldığı başarıların Gazipaşaspor için örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade den Gazipaşaspor taraftar grupları, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Gazipaşa esnafının Gazipaşaspor’a destek vermesi gerektiği fikrindeler. Bir zamanlar aynı lige mücadele edilen rakiplerin her yıl bir üst lige çıktığını dile getiren taraftarlar, takıma destek verilmesini ve benzer başarıların ilçemizde de kutlanmasını istiyorlar.