ORMAN TALAN MI EDİLİYOR?

Gazipaşa’nın Sugözü Mahallesi’ne bağlı Soğuk Oluk Yaylası’nda tarla açma bahanesiyle ormanların talan edildiği iddia edildi.

GÜNCEL 13.07.2020 12:14:06 0
ORMAN TALAN MI EDİLİYOR?

HABER merkezimize düşen bir ihbar, Gazipaşa yaylalarında ormanlar tehlike altında mı? Sorusunu akıllarla getirdi. Gazipaşa’nın Sugözü Mahallesi’ne bağlı Soğuk Oluk Yaylası’nda tarla açma bahanesiyle ormanların talan edildiği iddia edildi. Söz konusu ihbarın ardından araştırma yapan haber merkezimiz, Soğuk Oluk mevkii 101 ada 667 ile 668 parsel üzerinde bulunan ve Kadastro Mahkemesinin 2003/5 esastan davalı olan arazilerde tarla açma bahanesiyle ağaç kesimlerinin yapıldığı bilgisine ulaştı.

 

 KESİMLERİN ARTTIĞI İDDİA EDİLİYOR

 

Söz konusu yerle ilgili vatandaşların daha önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayette bulunduğu da ortaya çıktı. Bölge halkından alınan bilgilere göre kış ayından bu yana kesimlerin arttığı, yaylada birkaç gün öncesine kadar iş makinelerinin çalıştığı iddia edildi. Ayrıca, CİMER’e düşen şikayetin ardından, Gazipaşa Orman İşlet Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği, Soğuk Oluk mevkii 101 ada 667 ile 668 parsel üzerinde bulunan ve Kadastro Mahkemesinde davası süren arazilerle ilgili çalışma başlatıldığı kaydedildi.

 

TEL ÇİTLER ZARAR GÖRMÜŞ

 

Bölgede inceleme yapan haber merkezimiz, söz konusu alanda ne zaman kesildiği bilinmeyen onlarca ağaç kökü ile karşılaştı. Orman arazisinin etrafında çevrili olan tel çitlerinde zarar gördüğü belirlendi.