BÖLÜM VAR BİNA YOK

Gazipaşa’da ALKÜ’ye bağlı açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin beş bölümden dördü, fakülte binasının olmamasından dolayı açılamıyor. Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin daha önce de gündeme getirdiği konuyla ilgili

EĞİTİM 10.07.2020 11:45:43 0
BÖLÜM VAR BİNA YOK

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile ilçemize kazandırılan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, geçtiğimiz yıl açılmıştı. Toplamda beş bölümü bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin dört bölümü, fakülte binasının olmamasından dolayı açılamıyor. M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu (MYO) binasının yetersiz kalması, yeni bir binanın yapılması mecburiyetini doğurdu. Gazipaşa’da açılan bölümlerin tamamında eğitim vermeyi amaçlayan üniversite yönetimi, Gazipaşa’da yer arayışı içine girdi. ALKÜ, fakülte binasını bir an önce yapıp, tüm bölümleri eğitme açma hedefinde. Geçtiğimiz eğitim döneminde 60 öğrencinin tercih ettiği Havacılık Yönetimi bölümüne bu yıl 60 öğrencinin daha tercih etmesi bekleniyor.

 

4 BÖLÜM BİNA YOKLUĞUNDAN AÇILAMADI

 

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin beş bölümden dördü, fakülte binasının olmamasından dolayı açılamıyor. MYO binasının yetersiz kalmasından dolayı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj bölümü, Uçak Elektrik Elektronik bölümü, Uçak Gövde Motor bölümü ve Uçak Mühendisliği gibi önemli bölümler açılamadı. Fakülte bünyesinde bulunan tüm bölümlerinin açılması yeni yapılacak binaya bağlı. Yeni binanın önündeki en büyük engel ise binanın yapılacağı yer. Yeni binanın nereye ve ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor. Konuyla ilgili girişimlerini sürdüren ALKÜ yönetiminin Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi ile temas içinde olduğu biliniyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27