KIRSAL DRONE İLE TARANACAK

Güney Jandarma Karakol Komutanlığı, Gazipaşa Belediyesi’nin verdiği destekle muhtemel kenevir ekim alanlarıyla, kaçak kazı olaylarının yoğun olduğu bölgelerde drone ile tarama çalışması başlattı.

GÜNCEL 6.07.2020 11:40:10 0
KIRSAL DRONE İLE TARANACAK

GAZİPAŞA İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güney Jandarma Karakol Komutanlığı, kaçak kazı ve uyuşturucu üretiminin önüne geçmek için kırsal mahallelerde insansız hava aracı (İHA) olan drone ile tarama çalışması başlattı. Zeytinada Mahallesi’nde başlayan çalışmalara, Gazipaşa Belediyesi’nde yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Gazipaşa Belediyesi Basın ve Bilgi İşlem personeli Emre Özdemir, drone sorumlusu olarak destek veriyor. Jandarma tarafından başlatılan ve drone sorumlusu Emre Özdemir’in destek verdiği drone ile tarama çalışmalarında, kenevir ekimi ve kaçak kazı olaylarının önüne geçmek amaçlanıyor.

 

İLK OLARAK ZEYTİNADA TARANDI

 

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güney Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından başlatılan tarama çalışmasının ilki Zeytinada Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Drone ile yapılan taramalarda muhtemel kenevir ekim alanlarıyla, kaçak kazı olaylarının yoğun olduğu bölgeler havadan kontrol edildi. Suç  ve suç unsurlarına yönelik arama ve tarama çalışmalarında teknolojinin nimetlerinden yararlanan jandarma, yaptığı ilk çalışmada olumsuz bir durumla karşılaşmadı. Yapılan kontroller bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken, drone ile yapılan tarama çalışmalarının diğer mahallelerde yapılacağı bilgisi verildi. Taramaların önümüzdeki günlerde Göçük, Güney, Kırahmetler, Gökçebelen, Gürçam ve diğer mahallelerde de yapılacağı öğrenildi.

 

MUHTAR VE MAHALLELİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

 

Ekiplerin yaptığı çalışmalarda yer alan Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, mahallesinde yapılan çalışmalardan memnun olduğunu dile getirerek, “Hem ben hem de mahalle sakinleri yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladı. Çalışmalara öncülük eden Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle Güney Jandarma Karakol Komutanlığı, Gazipaşa Belediyesi ve drone sorumlusu Emre Özdemir’e mahallem adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.