Tarih: 03.07.2020 14:20

“BAŞA DÖNMEK İSTEMİYORUM”

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Mülkiyeliler Birliği Çarşamba Söyleşileri Evde’nin bu haftaki konuğu oldu. Belediye Başkanı Yılmaz, ‘Mülkiyeli Bir Belediye Başkanı’ başlıklı söyleşide önemli açıklamalar yaptı. Gazipaşa’da koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede yapılan çalışmaları aktaran Başkan Yılmaz, “Salgın hastalıkla mücadele konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yapacak gücümüz de var.   Pandemi konusunda şanslıyız. Çünkü henüz çok dışarıya açılmış bir ilçe değiliz. Genellikle yerli halktan oluşuyoruz. Özellikle kışın dışarıdan gelen yoktu. Yazın da insanlarımızın büyük bir kısmı yaylalara gidip şehirden uzaklaşıyor. Ancak bu aylarda dışarıdan gelen çok. Yazlık siteler var. Yabancılardan da mülk sahibi olanlar var. Neredeyse her evden bir memur vardır, ilçe dışında yaşayan. Onlar da yazın geliyor. Bu nedenle yazın çok gelip giden olacak. Kış aylarındaki gibi olmayacak.  Bugüne kadar bir koronavirüs vakası yoktu ama yine de tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah tekrar bir salgın yaşanmaz. Bugüne kadar 2 vakamız oldu. O da ilçede değil. Yaşlı vatandaşlarımızdan ikisinin hastanede kaptıkları kanaati var. Onları kaybettik. İlçemizde böyle bir şüphe endişe yok. Vatandaşlarımızda çok rahat günlük hayatını sürdürüyor” dedi.

 

“BORÇLANMA ŞANSIM YOK”

 

Çok borçlu bir belediye devraldığına değinen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Belediyecilikte şu bir gerçektir. Hizmet ihtiyaçların önceliğine ve sizin maddi durumunuza göre yapılır. Çok borçlu bir belediye devraldım. Çok borçlanılmış, benim borçlanma yapma şansım neredeyse kalmamış. Vatandaş bunu bilmiyor. ‘Sen yapacaksın, bu hizmeti sunacaksın’ diyor. Bizde bu hizmeti sunmak için söz verdik ve tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Önemli olanın çok ya da az hizmet değil de güven olduğunu düşünüyorum. Vatandaşın güvenini kazanır ve kaybetmezseniz vatandaş sizin yanınızda yer alıyor. Gazipaşa insanı çok sağduyulu.  Bu insanlar çok şey hak ediyor. Hizmete ihtiyacı olduğu ve çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Elimizi kolumuzu bağlayan ilçe belediyelerine hiç gelir bırakılmamış olması. Sadece emlak vergileri var. Çok hizmet, görev verilmiş bununla orantılı bir gelir tanımlanmamış. İller Bankasından gelen pay benim personel giderimi bile karşılamıyor. Yeni gelir kaynakları yaratmamız gerekiyor. Borçları kapatıp yeni hizmetler vermek için” diye konuştu.

 

“PLANLAR BENDEN ÖNCE YAPILMIŞ”

 

Selinus Sahili’nde tartışmalara neden olan planla ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, “Günümüzde birçok sahil tartışılıyor. Bunların arasında Gazipaşa’da var. Bizim 2 kilometre ya da 3 kilometre uzunluğunda 3 kumsalımız var. Ancak kıyıya olan uzunluğumuz Anamur’a kadar uzanıyor. Doğuya doğru gidildikçe muz üretimi yapılıyor. Denize girilecek pek yer yok. Önemli yerlerimiz Selinus, Kahyalar ve Koru. Tartışılan yer ise Selinus. Burası 1989’da Bakanlar Kurulu’nda turizm merkezi olmuş. O günden bugüne plan yapmakla uğraşıldı. 2007 yılında turizm uygulama imar planı yapılmış. Daha sonra üzerinde revizyonlar yapılmış. 2017 yılında revizyonlar bitmiş. Alt planlar üst planlara uygun hale getirilmiş ve seçimden önce hepsi kesinleşmiş. Yani Ocak 2019’da planlar kesinleşmiş. 2 itirazın sonucu bakanlıktan bekleniyormuş. Biz geldiğimizde bu 2 itirazın sonucu geldi. Askısını yaptık. Planlar her şey bitmiş oldu. Planlar benden önce yapılmış” dedi.

 

“ENTELEKTÜEL ÇEVRE KARŞI”

 

Gazipaşa’nın kıyılarını diğer bölgelerden farklı kılan özelliğinin özel mülkiyet olması olduğuna değinen Başkan Yılmaz, “Selinus Sahili, Gazipaşa halkının en çok kullandığı bölgedir. Kıyılarımızın özelliği diğer yerlerden farklı olarak hepsi özel mülkiyet. Hatta bu özel mülkler kıyı kenar çizgisini bile aşıyor. Biz 18. Madde uygulaması yapmaya çalışıyoruz.  18 uygulamasının özelliği de yaklaşık 30 kalem park, meydan, ibadethane, okul yeri vs. bu tip yerler DOP’tan karşılanır ve boşaltılır ve parsellerin içine atılır. Burada bunu yapamaya çalışıyoruz. Gazipaşa halkının büyük bir kısmı otel yapılmasına karşı değil. Entelektüel çevre diye adlandırıyorum ben, okumuş arkadaşlarımız var. Ağırlıklı olarak ilçe dışında ikamet eden. Bu arkadaşların, Gazipaşa böyle kalsın ya da bu şekilde çok yoğun yapılmasın diye düşünceleri var. 30 yılda bu aşamaya zor gelinmiş. Bu planları bakanlık yapıp gönderiyor. Belediye olarak planları değiştirme yetkimiz yok. Tekrar başa dönmek istemiyorum.  Plansız kalmaktansa,  planlı bir şekilde ilerlemenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu özel mülkiyete konu gayrimenkullerin üzerine bir gün mutlaka bir şey yapılacağını düşünüyorum. Bu gayrimenkuller ucuz yerler değil. Belediye olarak benim onları kamulaştırıp, bir şey yapmayın deme gücüm yok.  Buraya otel yapılmazsa yarın konut ya da tatil sitesi yapılacak. Özel mülkiyete konu bu yerlerin boş kalmasını ben beklemiyorum. Planlı ve acil şekilde turizme girmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“YATIRIMCILAR 18’İ BEKLİYOR”

 

Gazipaşa’da yeni iş alanları yaratılması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız asgari ücretle Alanya’daki otellerde çalışmak zorunda kalıyor.  İnsanlarımızı burada tutabilmemiz için iş imkanı sunmalıyız. Belediyemizin 50 dönüm arazisi var. Eleştiriyi yapan arkadaşlara buyurun, belediyeyi düze çıkaralım,  50 dönümü yeşil alan yapalım diyorum. Başkasının yerini belediye olarak kamulaştırmadığım sürece mülkiyet hakkına dokunamayacağım. Yine sahillerdeki parklarda özel mülkiyeti aşmamız gerekiyor. Sahili halka açmamız için gerekiyor. Özel mülkiyeti olan arkadaşlarımız, yatırımcılar da 18’in uygulanmasını bekliyor. Artık biran önce ne yapılacaksa yapılması gerekiyor. Ben muhalefet belediyesi başkanıyım. Bürokrasinin nasıl çalıştığını biliyorum. Ben bu planı değiştirmek istiyorum diyince değişmeyeceğini biliyorum ve mevcut planla yoluma devam etmek istiyorum. Planında çok kötü olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —