FARKINDA OLMADAN KORONAYI YENDİ

Gazipaşa’da yapılan antikor testlerinde bir kişinin farkında olmadan korona vakası geçirdiği ve hastalığı yendiği tespit edildi. Yeniden PCR ve Elisa testleri yapılan ve ismi açıklanmayan kişinin test sonucunun negatif çıktığı öğre

GÜNCEL 3.07.2020 14:19:45 0
FARKINDA OLMADAN KORONAYI YENDİ

GAZİPAŞA’DA koronavirüs salgınına karşı yapılan antikor testleri tamamlandı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 84 hanede tarama yapıldı. Gidilen 84 hanede 81 kişiden kan alındı.  Yapılan tarama sonucu her haneden 1 kişiye antikor ve PCR testi uygulandı. Tamamlanan araştırma sayesinde Gazipaşa düzeyinde hastalık görülme sıklığı, geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik hastalık düzeyi saptandı. Yapılan çalışmada 1 kişinin farkında olmadan vaka geçirdiği tespit edildi. Yeniden PCR ve Elisa testleri yapılan ismi açıklanmayan kişinin test sonucunun negatif çıktığı belirtildi.

 

HENÜZ TOPLUM BAĞIŞIKLILIĞININ KAZANAMADIK

 

Gazipaşa’nın Covid 19’a karşı bağışıklanma ve hasatlık haritası çıkaran testlerde vakaya rastlanmadı. Taramalarda vatandaşlardan antikor testi için kan, PCR testi için sürüntü örneği alındı. Her iki örnek birlikte değerlendirilerek, 81 kişinin Covid-19 geçirip geçirmediği incelendi. Sonuçların tamamen temiz çıktığı belirtilirken, Gazipaşa’da henüz toplum bağışıklılığı kazanılmadığı saptandı.