DENETİMLER TAM GAZ

Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından oluşturulan denetim komisyonu, koronavirüs (Kovid-19) salgınında açılmasına müsaade edilen işyerlerini açıldıkları tarihten itibaren denetliyor. Denetim komisyonu tarafından 382 adet işyeri, 2 adet paza

GÜNCEL 3.07.2020 14:15:51 0
DENETİMLER TAM GAZ

KOVİD-19 salgınının görüldüğü andan itibaren salgının kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşmanın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir alınarak uygulamaya geçiriliyor. Hayatın her alanı için geçerli olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her faaliyet alanına yönelik belirlenen kural ve esaslara, gerek işlemler gerekse vatandaşlar tarafından riayet edilmesinin salgınla mücadele açısından büyük önem taşıdığı, bu nedenle işyerleri ve bazı mekanlar düzenli olarak denetleniyor. Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından oluşturulan denetim komisyonu,  Kovid-19 salgınında açılmasına müsaade edilen yerleri açıldığı tarihten itibaren denetliyor. Gazipaşa’da şimdiye kadar 382 işyeri, sebze ve meyve pazarındaki 150 esnaf, giyim pazarı ile namaz kılınan 64 açık alanda denetim yaptı. Denetimlerde sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat edilerek, kurallara uymayan 7 işyerine işlem uygulandı. Denetimlerin daha sıkı bir şekilde devam edeceği öğrenildi.

 

Gazipaşa’da şimdiye kadar; berber, kuaför, güzellik salonu, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, pazar yerleri, şehirlerarası ve şehir içi toplu ulaşımlar, kahvehane, kıraathane, hamam, sauna, lokanta, restoran, kafe, spor merkezleri, sahil bantları, park, piknik alanları, mesire yerleri, camiler ve konaklama tesisleri denetlendi.  Bugünden itibaren ise çay bahçeleri, dernek lokalleri, düğün ve nikah yerleri, internet kafe ve elektronik oyun yerleri denetlenmeye başlayacak.